GRADONAČELNIK VRANJA: Epidemiološka situacija izuzetno ozbiljna, zdravstveni radnici na izmaku snaga
Foto: T.S.

OTVARA SE JOŠ JEDNA KOVID AMBULANTA

GRADONAČELNIK VRANJA: Epidemiološka situacija izuzetno ozbiljna, zdravstveni radnici na izmaku snaga

Srbija -

U Vranju je prema svim podacima o popunjenosti bolničkih kapaciteta i broju pregleda u kovid ambulanti, epidemiološka situacija izuzetno ozbiljna, izjavio je za medije gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

U kovid ambulanti u ponedeljak je instaliran još jedan aparat za laboratorijsku dijagnostiku, kako bi bila smanjena gužva.

"Razmatramo i mogućnost otvaranja još jedne kovid ambulante u donjem delu grada. Poslali smo dopis Republičkom kriznom štabu da nam odobre da u kovid bolnice budu uključeni rehabilitacioni centri u Vranjskoj i Bujanovačkoj Banji, gde bi bili upućivani pacijenti koji su već u fazi izlečenja", rekao je Milenković.

Gradonačelnik kaže da se preduzimaju koraci u rešavanju ove izuzetno ozbiljne situacije u Vranju. Preduzimaju se koraci da se rasterete jedina kovid ambulanta i četiri kovid bolnice u Vranju, kako bi smanjili gužve i da ne bi na jednom mestu bilo mnogo ljudi. U dve smene tu rade četiri medicinske ekipe.

"Veliki nam je problem to što su zdravstveni radnici premoreni i na izmaku snage".

Prema njegovim rečima iz Trgovišta su potvrdili da će u Vranje poslati pet medicinskih sestara, a očekuje i odgovore od predsednika opštine Vladičin Han, Bujanovca i Preševa. U četiri kovid bolnice u Vranju koje raspolažu sa 215 postelja, na hospitalizaciji u ovom trenutku su 183 pacijenta, od kojih je 118 pozitivno na koronavirus. Iz kovid bolnica u nedelju je otpušteno 12 pacijenata na dalje lečenje u kućnim uslovima, dva pacijenta su upućena u Klinički centar Niš i jedna osoba je preminula.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković je izrazio uverenje da će se očekivanja epidemiologa ispuniti, odnosno da će se pik završiti tokom ove nedelje, kako bi polako ušli u silaznu putanju.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track