LETNJI KORONA TALAS ZAHVATIO I KIKINDU: Zatvaraju se bazeni, teretane i fitnes centri!
Foto: Kurir/S.U.

NOVE MERE

LETNJI KORONA TALAS ZAHVATIO I KIKINDU: Zatvaraju se bazeni, teretane i fitnes centri!

Srbija -

KIKINDA- Letnjem korona talasu, koji je snažno zapljusnuo Srbiju, nije odolela ni Kikinda. Nakon što tokom prethodna dva meseca u ovom gradu nije bilo slučajeva novozaraženih, u poslednjih desetak dana epidemiološka situacija se pogoršala.

Od prošlog ponedelja obolelo je 36 osoba, ali se procenjuje da je taj broj i veći. Pogoršanje epidemiološke situacije opredelilo je članove Gradski štab za vanredn situacije da naloži nove, drastičnije, mere čija će primena na snagu stupiti u sredu, 15. jula.

foto: Kurir/S.U.

- Nakon što je prošle nedelje limitiran broj kupača na 500 u Kikindi, odnosno 250 u Banatskom Velikom Selu, doneta je nova mera. Od srede s radom prestaje rad otvorenih bazena. Više neće raditi teretane i fitnes centri. Više nisu dozvoljene proslave, daće ili bilo kakva druga okupljanja na otvorenom i zatvorenom prostoru, ukoliko događaju prisustvuje više od 20 osoba. Zabrana važi za restorane, sale za rođendane i druge objekte, uključujući kuće i stanove.

Rad kafića, restorana i drugih ugostiteljskih objekata se ograničava na vremenski period od 6 do 21 sat, s tim da bašte mogu da rade do 23 sata. Stolovi međusobno moraju da budu udaljeni metar i po- stoji, pored ostalog, u dokumentu koji je potpisao Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije.

Jedan po jedna kod frizera i kozmetičara

U frizerskim, kozmetičkim i salonima lepote dozvoljen je boravak jedne osobe. Maske su obavezne u prigradskom i međugradskom autobuskom saobraćaju, kao i u taksi vozilima. Na pijacama će svaka druga tezga biti slobodna, a i prodavci i kupci dužni su da nose maske.

Nošenje zaštitnih maski obavezno je u zatvorenom prostoru, dok se zabranjuje održavanje koncerata na otvorenom i zatvorenom. Pooštrenih mera nisu izuzete ni sahrane kojima će, kako je naložio Gradski štab za vanredne situacije moći da prisustvuje, najviše, do 20 osoba. Toliko ljudi može istovremeno da bude u većim trgovinskim objektima, dok je u manjim prodavnicama taj broj limitiran na dva potrošača.

Kurir.rs/S.U. Foto S. U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja