MIRKO I ANA DOBILI NAJLEPŠI POKLON USRED KORONE: Stigle trojke kod Petraša posle borbe duge 14 godina FOTO
Foto: Printscreen

Dar usred epidemije

MIRKO I ANA DOBILI NAJLEPŠI POKLON USRED KORONE: Stigle trojke kod Petraša posle borbe duge 14 godina FOTO

Srbija -

Mirko i Ana Petraš iz Padine kod Kovačice usred prvog talasa koronavirusa dobili su najlepši poklon, na koji su čekali 14 godina. Zahvaljujući vantelesnoj oplodnji rodile su im se trojke, a ove nedelje su stigle kući.

Ovu godinu Mirko i Ana neće pamtiti po koronavirusu već po Janku, Mirki i Jakubu.

foto: Printscreen

Najveći šok su doživeli kada su saznali da će dobiti trojke, jer im je posle prvog ultrazvuka rečeno da će imati jednu bebu.

Tata Mirko nikada neće zaboraviti trenutak kada je saznao lepe vesti.

foto: Printscreen

"Supruga me pitala da li sedim i da li može da mi kaže nešto. Kad mi je rekla da nije ostala jedna beba, nego tri bio sam presrećan i od sreće sam počeo da plačem", priča Mirko Petraš.

Bebe lepo nareduju, već su duplirale težinu, a srećnim roditeljima ništa nije teško, jer su dugo čekali da ostavre svoje snove:

foto: Printscreen

"Priželjkivali smo možda dve bebe, ali nikako tri ni u najluđim snovima i stvarno smo dobili veliki dar od Boga i ovo nam je nagrada za 14 godina upornosti", dodaje Ana Petraš.

Deda Jano je veoma ponosan, jer je dobio najlepši rođendanski poklon u svom životu.

"Isti dan, 28. maja, imam i ja svoj rođendan tako da ćemo sad da slavimo nas četvoro jedan rođendan", priča ponosni deda Jano Petraš.

foto: Printscreen

Ana i Mirko ističu da bi bez pomoći Republičkog fonda za zdarvstveno osiguranje teško uspeli da plate sve pokušaje vantelesne oplodnje, jer žive od jedne plate.

foto: Printscreen

"Jako puno znači ta finansijska pomoć parovima koji se bore za potomstvo, a zahvalila bih se i našoj doktorki Crnogorac koja je zaslužna za naše tri bebe, kao i doktoru Milatoviću i doktorki Taiti", dodaje Ana Petraš.

Porodica Petraš sad je započela nov život, a da bi mogli što bezbrižnije da se posvete svojoj deci pomogla je i opština Kovačica koja im je dodelila jednokratnu pomoć u iznosu od 140.000 dinara, poklonila im je kolica za bebe i auto-sedišta za bezbednu vožnju.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track