RASPRODAJA U BANJI KOVILJAČA: Švajcarija i Tri česme čekaju nove vlasnike
Foto: T. Ilić

JAVNO NADMETANJE

RASPRODAJA U BANJI KOVILJAČA: Švajcarija i Tri česme čekaju nove vlasnike

Srbija -

BANJA KOVILJAČA – Još dva objekta stečajnog dužnika hotelsko-turističkog preduzeća "Banja Koviljača" mogla bi uskoro dobiti nove vlasnike pošto je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika zakazala prodaju, javnim nadmetanjem, mlečnog restorana "Podrinje"’ (Švajcarija) po početnoj ceni od 10,8 miliona dinara i restorana "Tri česme" za 8,6 miliona dinara.

Mlečni restoran, površine 217 kvadratnih metra, nalazi se na samom ulazu u banjski park i u veoma je lošem stanju dok su "Tri česme" u blizini istoimene poznate česme i imaju oko 214 kvadrata. Prodaja će biti održana 30. jula u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, u Beogradu.

Ovim se nastavlja prodaja preostale imovine nekada uspešnog hotelsko-turističkog preduzeća "Banja Koviljača", a prethodno su u maju prošle godine nove vlasnike dobili hotel "Podrinje", prodat za 109 miliona dinara jednoj kineskoj kompaniji, i odmaralište "Gučevo" koje je kupio privrednik iz Loznice za 60 miliona dinara.

Hotelsko-turističko preduzeće "Banja Koviljača" ušlo je aprila 2002. godine u proces privatizacije, da bi bez ijedne zakazane aukcijske prodaje u oktobru 2014. godine otišlo u stečaj. Prethodno je godinama propadalo da bi od januara 2011. kao njegov vlasnik u Agenciji za privredne registre bila upisana država Srbija. Pod blokadom računa i bez konkretne podrške države posle godina došao je stečaj. U okviru preduzeća nekada su funkcionisali hotel "Podrinje", "Gučevo", Kur-salon, restoran "Tri česme", vile "Bosna" i "Koviljača", hotel "Beograd" kao i dva auto-kampa na Drini i Gučevu.

Pre četiri godine Kur-salon, vile "Bosna" i "Koviljača", upravna zgrada HTP i deo starog blatnog kupatila, odlukom Republičke direkcije za imovinu predati su na upravljanje Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Banja Koviljača". Ova ustanova obnovila je i stavila u upotrebu Kur-salon, što planira da učini i sa ostalim dobijenim objektima.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track