EPIDEMIOLOG IZ NIŠA: Krivulja u stagnaciji, nema potrebe za kovid bolnicama
Foto: Printscreen

prati se stanje na terenu i okolnim gradovima

EPIDEMIOLOG IZ NIŠA: Krivulja u stagnaciji, nema potrebe za kovid bolnicama

Srbija -

Epidemiolog u Kliničkom centru Niš Nikola Milenković izjavio je danas da u poslednjih sedam dana epidemiološka kriva u tom gradu u stagnaciji i da nema potrebe za otvaranjem kovid bolnica.

Specijalna bolnica u Sokobanji trebalo je danas da počne sa radom kao kovid bolnica, međutim, zbog trenutne epidemiološke situacije to se neće desiti, ali ostaje u stanju pripravnosti, kao i stacionar Zelengora u Niškoj banji.

Milenković kaže da prema trenutnoj situaciji epdiemiološka kriva stagnira, ali da se prati stanje na terenu i okolnim gradovima, zbog čega su ti objekti u pripravnosti i mogu za 24 sata da počnu da primaju pacijente.

"KBC Niš ima dovoljno kapaciteta, broj prijema je između 30 i 40 na dnevnom nivou, broj otpusta oko 20 i to su brojke koje mi držimo u prethodnih sedam dana. Broj pacijenata je oko 370, 380 trenutno hospitalizovanih", rekao je Milenković.

Navodi da u Klinički centar u Nišu dolaze pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, koji zahtevaju kiseoničku potporu, dok u druge bolnice idu pacijenti sa lakšom kliničkom slikom.

Na respiratorima je 10 pacijenata.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track