ČULA SE JEZIVA BUKA, A ONDA JE KAMION PAO U REKU: Most na Kolubari pukao i pao u vodu
Foto: Kurir/T.Ilić

katastrofa

ČULA SE JEZIVA BUKA, A ONDA JE KAMION PAO U REKU: Most na Kolubari pukao i pao u vodu

Srbija -

Most na Kolubari, između sela Šušeoka i Lukavca kod Valjeva danas popodne srušio se u reku. U trenutku rušenja, na mostu se nalazio kamion natovaren drvnom građom, koji je takođe pao u reku, ali niko, srećom, nije povređen.

Istraga treba da utvrdi da li je most pao zbog preopterećenosti ili loše čelične konstrukcije. Meštani ističu da su preko mosta često prelazili kamioni veće težine nego što je dozvoljena.

Čelična konstrukcija mosta očigledno nije izdržala prekomernu težinu teretnjaka, pa se bukvalno prelomila. Most je, inače, svojevremeno premešten iz Divaca, konstrukcija je dodatno ojačana, a stručnjaci su utvrdili da je čelik odličnog kvaliteta. Žitelji okolnih sela nazvali su ga Plavi most, zbog boje kojom je ofarban.

- Često smo prijavljivali nadležnima da iako postoji saobraćajni znak koji ograničava nosivost vozila, preko mosta prelaze kamioni iznad dozvoljene težine, ali niko nije reagovao – kažu meštani i dodaju da je prava sreća što prilikom urušavanja mosta niko nije povređen.

Kurir.rs/Novosti

Foto T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track