GO SNS: Oluja nema i nikada neće imati opravdanje u istoriji sveta
Foto: Marina Lopičić

reagovanje

GO SNS: Oluja nema i nikada neće imati opravdanje u istoriji sveta

Srbija -

Povodom godišnjice od stradanja Srba u vojno - policijskoj akciji hrvatskih oružanih snaga „Oluja", saopštenjem se oglasio GO SNS u Vranju.

Srbija je danas dovoljno jaka, ozbiljna i spremna da onemogući „Oluje“ u budućnosti, ističu u saopštenju vranjski naprednjaci.

"Danas je tačno 25 godina od najvećeg zločina posleratne Evrope, akcije etničkog čišćenja i progona krajiških Srba sa prostora Hrvatske.

foto: Plakat GO SNS, T.S.

I dok zločinci slave najveće etničko čišćenje na ovim prostorima, veličaju dželate i kite ih lovorikama, Srbija dostojanstveno, sa pijetetom prema skoro 2.000 ubijenih i nestalih, pali sveće i drži pomen žrtvama. Podseća i na najveći zločin etničkog čišćenja u kome je proterano više od 250. 000 ljudi, ubijeno na hiljadu dece, staraca...

Zahvaljujući odlučnosti predsednika Aleksandra Vučića, Srbija već šestu godinu zaredom ne ćuti kao nekada, jer je Srbija danas dovoljno jaka, ozbiljna i spremna da onemogući „Oluje“ u budućnosti. Srbija koja će uvek govoriti, jer nije srpski ćutati, danas, više nego ikada, ima snage da glasno kaže da je to bio strahovit zločin.

To je najmanje što kao društvo dugujemo žrtvama i prognanima u zločinačkoj akciji „Oluja".

Srbija ovom prilikom opominje čitavu Evropu da se stvari moraju nazvati pravim imenom i da bez toga rane neće zaceliti.

foto: Plakat GO SNS, T.S.

„Oluja” nema i nikada neće imati opravdanje u istoriji sveta. Pogrom nikako ne sme biti ništa drugo do najveće etničko čišćenje u ime stvaranja države po meri nikad zaboravljenih poklonika fašizma", stoji u saopštenju Saveta za informisanje GO SNS u Vranju.

(Kurir.rs/T.S./Foto: Plakat GO SNS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track