KUPILI SANITET DOMU ZDRAVLJA: Opština Mali Zvornik pomaže zdravstvo
Foto: Opština Mali Zvornik

SVAKA ČAST

KUPILI SANITET DOMU ZDRAVLJA: Opština Mali Zvornik pomaže zdravstvo

Srbija -

MALI ZVORNIK – Malozvornički Dom zdravlja bogatiji je za novo sanitetsko vozilo koje je predato ovoj zdravstvenoj ustanovi. Sanitet je sa pratećom opremom koštao oko 3,7 miliona dinara, a nabavljen je iz opštinskog budžeta dok su deo novca, od oko 600.000 dinara, donirali lokalni privrednici, saopšteno je iz lokalne samouprave.

Ovo je drugo po redu sanitetsko vozilo koje je opština kupila Domu zdravlja. Prethodno je, 2017. godine nabavljeno terensko sanitetsko vozilo, prvenstveno namenjeno za vožnju u brdovitim i teško dostupnim predelima kakvih je dosta u malozvorničkoj opštini.

foto: Opština Mali Zvornik

Zahvaljujući opštini Malozvorničane koji sumnjaju da imaju simptome koronavirusa od minulog vikenda sačekuju bolji uslovi i ispred ovdašnje kovid-ambulante. Ispred ulaza u kovid-ambulantu postavljena je nadstrešnica sa konstrukcijom za bočne zavese kao i više klupa za sedenje, sa obeleženim neophodnim razmakom. Kako je saopšteno na opštinskom sajtu, odluku o uređenju ulaza doneo je malozvornički Štab za vanredne situacije, a nabavka materijala i radovi, koji su ukupno koštali 210.600 dinara, sa PDV, finansirani su iz lokalnog budžeta. Ovako uređen ulaz omogućava građanima da dok čekaju na pregled ne stoje već imaju gde da sednu i sklone se sa jakog sunca, ili od padavina. Radno vreme kovid-ambulante u Malom Zvorniku organizovano je u skladu sa epidemiološkom situacijom i skraćeno je kada broj pregleda opada.

foto: Opština Mali Zvornik

Do 10. avgusta je od 8 do 16 časova, a ako se posle tog vremena jave pacijenti sa tegobama karakterističnim za infekciju koronavirusom njih će primiti dežurni lekar u Domu zdravlja i zatim u kovid-ambulanti obaviti pregled.

U Malom Zvorniku je od početka pandemije do danas registrovano ukupno 61 osoba pozitivnih na kovid-19. Prvog dana jula bilo ih je četvoro, a poslednjeg 44, da bi se još 17 pojavilo od početka avgusta.

(Kurir.rs/T.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track