Najnovije vesti

SVEČANOST U VRANJU: Primopredaja dužnosti komandanta Četvrte brigade Kopnene vojske
Foto: 4.brigade Kopnene vojske

u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“

SVEČANOST U VRANJU: Primopredaja dužnosti komandanta Četvrte brigade Kopnene vojske

Srbija

U Vranju je na svečanosti u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u petak izvršena primopredaja dužnosti komandanta Četvrte brigade Kopnene vojske između dosadašnjeg komandanta brigadnog generala Slobodana Stope i novog komandanta pukovnika Novice Petrovića.

Svečanoj primopredaji dužnosti prisustvovao je komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović sa saradnicima. Pozdravivši prisutne od načelnika Generalštaba Vojske Srbije i ministra odbrane, komandant Kopnene vojske se zahvalio brigadnom generalu Stopi na održanju i podizanju operativnih sposobnosti brigade, kao i trudu da se poboljšaju uslovi života i rada pripadnika jedinice. Pukovniku Petroviću je zaželeo da nastavi tamo gde je stao general Stopa i da ga prati komandantska sreća.

foto: 4.brigade Kopnene vojske

U svom obraćanju general Stopa zahvalio je na uspešnoj saradnji svim pripadnicima Četvrte brigade, čelnim ljudima grada i građanima Vranja.

„Primajući dužnost komandanta 4. brigade Kopnene vojske 13. januara 2017. godine znao sam da me čekaju brojni izazovi, jer sam došao u brigadu čije je čvrste temelje postavio general Simović, nadogradio general Lubura a ja trebao da nastavim započeto. Znajući sa kakvim sjajnim ljudima 4. brigada raspolaže i kako Vranje i Pčinjski okrug cene i ovu brigadu i njeno nasleđe, trebalo je opravdati poverenje. Uradili smo dosta, ali mnogo toga još može da se uradi i ne sumnjam da će biti urađeno. Iako danas ovde nema predstavnika lokalnih samouprava i ostalih institucija Pčinjskog okruga, želim svima da se zahvalim na podršci koju su nam pružali, sve što smo radili, bilo je sa najboljim namerama, a u penziju odlazim sa najlepšim uspomenama. Novom komandantu i pre svega mom velikom prijatelju, pukovniku Novici Petroviću želim da uspešno komanduje 4. brigadom Kopnene vojske, a ja ću se radovati svakom rezultatu koji brigada ostvari u budućnosti!”, istakao je general Stopa.

foto: 4.brigade Kopnene vojske

Pukovnik Petrović je naglasio da veruje u sposobnosti vojnika i starešina Četvrte brigade i izrazio uverenje da će odgovorno i profesionalno izvršavati sve postavljene zadatke.

„Na ovoj pisti za postrojavanje, u ovoj kasarni sam 1987. godine kao kadet prve godine Vojne akademije položio vojničku zakletvu. Trideset tri godine kasnije, pripala mi je izuzetna čast da na istom mestu primim dužnost komandanta 4. brigade Kopnene vojske. Nadam se da ću opravdati ukazano poverenje i znam da ću imati vašu potpunu podršku u izvršavanju svih zadataka brigade. Zahvaljujem se dosadašnjem komandantu brigadnom generalu Slobodanu Stopi na uloženom radu i trudu. Brigadnom generalu Stopi, mom prijatelju, želim dobro zdravlje, mirne penzionerske dane i porodičnu sreću. Nastojaću da unapredim operativne sposobnosti brigade i da sačuvam izvanrednu saradnju sa lokalnom samoupravom, koju su moji prethodnici izgrađivali godinama unazad zahvaljujući međusobnom razumevanju i nesebičnoj podršci, na dobrobit 4. brigade, Vranja i Pčinjskog okruga. Verujem da ćemo i u narednom periodu raditi zajedno na dobrobit naše otadžbine ” , dodao je pukovnik Petrović.

foto: 4.brigade Kopnene vojske

Predajom dužnosti, brigadni general Slobodan Stopa odlazi u zasluženu penziju, dok pukovnik Novica Petrović na dužnost komandanta Četvrte brigade dolazi sa dužnosti komandanta Mešovite artiljerijske brigade iz Niša.

foto: 4.brigade Kopnene vojske

Prethodne sedmice, pukovnik Petrović je dužnost komandanta Mešovite artiljerijske brigade predao pukovniku Dejanu Novakoviću, njegovom zameniku, koji će komandovati Mešovitom artiljerijskom brigadom u narednom periodu.

Kurir/T.S./Foto: 4.brigade Kopnene vojske

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...