SMIRUJE SE SITUACIJA U SUBOTICI: Novi slučaj infekcije među zdravstvenim radnicima
Foto: N. H.

28 PREGLEDA ZA 24 SATA

SMIRUJE SE SITUACIJA U SUBOTICI: Novi slučaj infekcije među zdravstvenim radnicima

Srbija -

SUBOTICA - Među zdravstvenim radnicima potvrđen je novi slučaj infekcije korona virusom, potvrdili su u Opštoj bolnici Subotica.

"U poslednja 24 sata, u kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica obavljeno je ukupno 28 pregleda, od čega 17 kontrolnih. Dva pacijenta su zadržana na bolničkom lečenju, dok su četiri pacijenta otpuštena na dalje kućno lečenje i izolaciju. Među obolelima od korona virusa je i novi slučaj zdravstvenog radnika zraženog koronom", navode u Opštoj bolnici.

Trenutno se, na bolničkom lečenju u kovid delu bolnice, nalazi ukupno 53 pacijenta, četiri pacijenta nalaze se u kovid jedinici intenzivnog lečenja, od toga su dva na mehaničkoj ventilaciji.

foto: N. H.

Inače, prema rečima dr Gordane Krtinić, trenutna epidemiološka situacija je takva da je u bolnici manje pacijenata na lečenju od korone .

"Manje pacijenata se javlja zbog respiratornih infekcija a trećina ih je manje koji ostaju na lečenju, zbog kovid 19 infekcije. Epidemiološko bolnički parametri ukazuju, da od 3. avgusta, kada smo imali 94 pacijenta na bolničkom lečenju, sada ih je trećina manje, zaključno sa 12. avgustom, na bolničkom lečenju su bile 64 osobe, a ove nedelje je pojačan u Opštoj bolnici rad ambulantno polikliničkog odela", navodi dr Krtinić.

N. H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track