Najnovije vesti

PONOVO RADE BAZENI U KIKINDI: Kapacitet ograničen na maksimalno 250 kupača
Foto: S.U.

Nakon skoro mesec dana obustave

PONOVO RADE BAZENI U KIKINDI: Kapacitet ograničen na maksimalno 250 kupača

Srbija

KIKINDA- Na oduševljenje građana, ali i plivača, vaterpolista i ronilaca, na otvorenim bazenima SC „Jezero“ danas je nastavljena kupališna sezona, koja je zbog nepovoljne epidemiološke situacije obustavljena još 14. jula. Kikinđani su, u međuvremenu, na bazene odlazili u Adu, Srpsku Crnju i druga mesta, ili su se kupali na divljem kupalištu Plava banja, na periferiji grada. Mnogi su se tokom ovih vrelih letnjih dana rashlađivali u Tisi kod Kanjiže, Sente, Ade ili Novog Bečeja. Ipak, na bazenima je najlepše, a to je Kuriru potvrdila i penzionerka Zorka Milivojević iz Kikinde:

foto: S.U.

-Poput mnogih sugrađana i ja sam jedva dočekala ovu vest. Obradovala me je najava nadležnih iz „Jezera“ da će kupališnu sezonu na otvorenim bazenima u Kikindi produžiti i tokom septembra. Mnogi od nas zbog dobro poznate epidemiološke situacije nisu u prilici da odu na more, pa nam je ovo jedina mogućnost da se rashladimo i razonodimo-kazala je Milivojević. Direktor SC „Jezero“, Slobodan Marinkov, naveo je da je broj kupača limitiran, pa na bazenima u ne može da boravi više od 250 kupača:

foto: S.U.

-Od utorka će kupačima biti ponovo dostupni i bazeni u obližnjem Banatskom Velikom Selu, ali će i tamo moći da boravi maksimalno do 250 kupača. Kao i pre obustave rada bazena, broj kupača regulisaće se žetonima, uz sve mere distance i obaveznog tuširanja, pre i nakon ulaska u vodu- rekao je Marinkov i dodao će, ukoliko vreme posluži, i tokom septembra raditi bazeni u Kikindi.

foto: S.U.

Brojne mere

Štab za vanredne situacije potvrdio je da se kupališna sezona nastavlja, ali uz poštovanje brojnih mera. Pre početka kupanja obavezni su pranje, čišćenje i dezinfekcija prostora i ležaljki. Na ulazu u objekte mora biti postavljena dezobarijera, kao i sredstvo za dezinfekciju ruku, dok je obavezno tuširanje pre i nakon ulaska u vodu. Nakon zatvaranja bazena, ležaljke moraju svakodnevno da se peru i dezinfikuju. Dozvoljen je i rad kafeteriji i drugom prostoru za posluživanje hrane i napitaka, uz pridržavanje mera fizičke distance.

foto: S.U.

Kurir / S.U.

Foto: S.U.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...