KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Samo 5 novozaraženih, hospitalizovano 6 novih pacijenata
Foto: Shutterstock

virus se još ne predaje

KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Samo 5 novozaraženih, hospitalizovano 6 novih pacijenata

Srbija -

Posle dana u kome nije bilo pozitivnih, prvi put posle gotovo dva i po meseca, tokom jučerašnjeg je u Mačvanskom okrugu potvrđeno pet pozitivnih uzoraka na kovid-19, saopšteno je danas iz šabačkog Zavoda za javno zdravlje.

Dva pozitivna su u Šapcu, a po jedan u Loznici, Krupnju i Ljuboviji. Ukupan broj pozitivnih od pojave korone u okrugu je 3.175, dok je trenutno 392 obolelih.

Šabac do sada ima 1.962 pozitivnih, Loznica 651, Bogatić 173, Koceljeva 101, Krupanj 83, Vladimirci 73, Mali Zvornik 70 dok ih je 62 u Ljuboviji. Da se virus još ne predaje pokazuju i podaci iz Trijažnog centra Doma zdravlja “Dr Milenko Marin“ u kome je juče pregledano 76 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama.

Prvih pregleda bilo je 20 i dijagnostikovane su četiri nove pneumonije, a 56 kontrolnih. Urađeno je 59 snimanja pluća, 65 laboratorijskih analiza, 51 PCR i 57 seroloških testova, a infektologu je upućeno 12 Lozničana.

Tokom jučerašnjeg dana hospitalizovano je šest novih pacijenata, a isto toliko je otpušteno sa kovid odeljenja Opšte bolnice Loznica u kojoj je trenutno 28 pacijenata koji se leče od korone.

(Kurir.rs/T.Ilić/ FOTO: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track