VLAST PREUZELE ŽENE:  Konstituisana lokalna vlast u svim opštinama Rasinskog okruga
Foto: Ž. M.

predsednice

VLAST PREUZELE ŽENE: Konstituisana lokalna vlast u svim opštinama Rasinskog okruga

Srbija -

U gradu Kruševcu u svim opštinama Rasinskog okruga konstituisane su skupštine i izabrana nova rukovodstva.

U gradu Kruševcu apsolutnu pobedu na izborima ostvarila je lista “SNS Aleksandar Vučić – za našu decu”, pa je za predsednika SO izabran Predrag Vukićević, direktor Regionalne privredne komore Rasinskog okruga. Novi mandat gradonačelnice poveren je Jasmini Palurović, koja je i u prethodnom mandate obavljala ovu funkciju, a za njenog zamenika je izabran Aleksandar Jovanović, politikolog iz Mudrakovca.

foto: Ž. M.

Lokalnu vlast u opštini Brus činiće Izborna lista “SNS Aleksandar Vučić – za našu decu” u koaliciji sa SPS.Nova predsednica Skupštine opštine Brus je diplomirana pravnica Dragana Despotović, njen zamenik je Radovan Stajić, privatni preduzetnik, a sekretar, Boban Simić, diplomirani pravnik, a izabrano je i pet članova Opštinskog veća. Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Brus za predsednicu Opštine Brus izabrana je dr Valentina Milosavljević (SNS), profesorka Visoke ekonomske škole u Leposaviću , a za njenu zamenicu profesorka fizike Milijana Todorović, profesorka fizike, članica iste stranke. Jedina opozicija novoj lokalnoj vlasti biće Milutin Jeličić Jutka sa svojom izbornom listom, koji je faktički ovde vladao punih 20 godina.

foto: Ž. M.

Aktuelni saziv Skupštine opštine Ćićevac čini: Lista „Aleksandar Vučić – za decu Ćićevca“ – 11 mandata, Pokreta za očuvanje opštine Ćićevac - 10 odbornika, Srpska radikalna stranka - 2 i po jedan odbornik SPS-a i Grupe građana „Samo domaćinski“.Predsednik SO je Miloš Radosavljević iz SNS, diplomirani pravnik. Novoizabrana predsednica Opštine Ćićevac je dr Mirjana Krkić, sa liste “SNS Aleksandar Vučić – za našu decu”, koja je pobednik izbora u opštini u kojoj je do sada 20 godina vlast držala koalicija DOS u raznim varijantama, a u prethodnom mandate lista bivšeg predsednika opštine Zlatana Krkića. Zamenik predsednika Opštine je Aleksandar Šulić, nastavnik fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi “Dositej Obradović“ u Ćićevcu. a članovi Opštinskog veča su: Miloš Radojković, Nenad Macić i Ivica Markovič, iz redova SNS, Dejan Biševac – SRS i Goran Matić – Koalicija SPS – JS.

foto: Ž. M.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Trstenik za predsednika SO je ponovo izabran Gerasim Atanasković, diplomirani inženjer poljoprivrede, a za zamenika predsednika Zoran Mirković, obojica sa liste SNS. Nova predsednica Opštine Trstenik je Milena Turk, diplomirani hemičar, koja je prethodnih osam godina, bila narodna poslanica u Skupštini Srbije. Struktura 49 odbornika SO Trstenik izgleda ovako: SNS – 31, Grupa građana „Mario Spasić“ 7, Pokret Kraljevina Srbija 5, koalicija SPS-JS 4 i Grupa građana „Zinat“ 2 odbornika.

U opštini Aleksandrovac je privatni preduzetnik, suvlasnik tekstilne kompanije “Brami”, Slavoljub Miljković (SNS) izabran za predsednika Skupštine opštine, a njegov zamenik je Vladislav Mihajlović. Inače, skupštinski saziv lokalnog parlamenta čine: 43 odbornika sa liste SNS, 11 „Pokreta za Župu“ dr Jugoslava Stajkovca i pet sa koalicione liste SPS-JS. Dr Mirko Mihajlović (SNS) je ponovo predsednik ove potkopaoničke opštine, a u prethodnom mandatu “vladao” je samo godinu dana.

Tekst i foto: Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track