Otvoren novi objekat OŠ „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici
Foto: Pokrainska Vlada

Otvoren novi objekat OŠ „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici

Srbija -

Danas je otvoren novi objekat Osnovne škole „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici, za čiju izgradnju i opremanje je Pokrajinska vlada, uz podršku lokalne samouprave, izdvojila 382 miliona dinara.

Novi objekat površine oko 4100 kvadratnih metara, sa kapacitetom za 1200 učenika, zamenio je školu koja je izgrađena šezdesetih godina i koja je bila u veoma lošem stanju.

„Školsku godinu đaci Osnovne škole „Jovan Popović“ počinju u novim klupama u novoj školi. Za manje od dve godine izgradili smo novi objekat i potpuno ga opremili čime su od danas stvoreni uslovi za savremeniji sistem školovanja. Ova škola je simbol naše budućnosti, naše mladosti, simbol jedne nove Srbije koju svi zajedno gradimo“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon otvaranja škole.

Kako je naveo, Pokrajinska vlada je u protekle četiri godine realizovala brojne projekte u cilju unapređenja i poboljšanja uslova školovanja u svim obrazovnim ustanovama.

„Pokazali smo da se zajedničkim radom, okupljanjem oko projekata i saradnjom na svim nivoima vlasti može učiniti mnogo i na planu obrazovanja. Ovo je veliki dan za đake, učitelje, nastavnike i sve zaposlene ove škole, ali i za celu Sremsku Mitrovicu“, rekao je Mirović, poželevši srećan početak školske godine svim učenicima.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević istakao je da je škola veoma dobro opremljena i da su nabavkom moderne opreme stvoreni uslovi za izvođenje savremene nastave.

„Tokom leta su izvođeni radovi na čak 192 škole u Srbiji, a ova škola je jedna od njih. Stvaramo najbolje uslove za učenje i odrastanje dece, unosimo novine u nastavni program, osavremenjujemo nastavu i taj trend moramo nastaviti“, izjavio je ministar Šarčević.

Zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović rekla je da je otvaranjem ove škole ostvaren san svih građana Sremske Mitrovice, ističući da je to učinjeno zahvaljujući Pokrajinskoj vladi i njenom predsedniku Igoru Miroviću.

Ocenjujući da je ova škola jedan od najsavremenijih objekata tog tipa u Srbiji, direktor OŠ „Jovan Popović“ Slobodan Stojilković rekao je da nova zgrada donosi bolje sutra za sve đake, nastavno i drugo osoblje, jer će im, kako je naveo, omogućiti lakši rad, kvalitetnije uslove za školovanje i savladavanje gradiva.

Otvaranju škole prisustvovali su i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Mihalj Njilaš i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević.

(Foto:Pokrainska Vlada)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track