DOBRE VESTI IZ MAČVANSKOG OKRUGA: Bez novih slučajeva pozitivnih na korona virus
Foto: T.Ilić

drugi put za manje od 10 dana

DOBRE VESTI IZ MAČVANSKOG OKRUGA: Bez novih slučajeva pozitivnih na korona virus

Srbija -

Nije bilo pozitivnih uzoraka na kovid-19 tokom jučerašnjeg dana na teritoriji Mačvanskog okruga, saopšteno je danas iz Zavoda za javno zdravlje u Šapcu.

Minulog vikenda pozitivna je bila samo jedna osoba iz Bogatića, tako da se korona, izgleda primirila u ovom delu zemlje.

Ovo je od 23. avgusta drugi put da u okrugu nema novih slučajeva, a od tada do danas pojavilo se ukupno sedamnaest novozaraženih i ukupno je u okrugu, od početka pandemije, registrovano 3.187 osoba pozitivnih na koronavirus.

Trenutno je 318 obolelih, 20 manje nego u petak. U Trijažnom centru lozničkog Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" juče je bilo 37 pacijenata, od toga 12 prvih pregleda, i dijagnostikovano je pet novih pneumonija.

U Opštoj bolnici Loznica hospitalizovana su dva nova pacijenta, dva su otpuštena na kućno lečenje i ukupno je na kovid odeljenju 17 pacijenata. Iz bolnice apeluju na građane da i dalje izbegavaju okupljanja, poštuju fizičku distancu i obavezno nose zaštitne maske, uz mere lične higijene jer još nije vreme za opuštanje.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track