UKINUTA VANREDNA SITUACIJA U LOZNICI: Obavezno nošenje maski i poštovanje svih mera
Foto: T. Ilić

UKINUTA VANREDNA SITUACIJA U LOZNICI: Obavezno nošenje maski i poštovanje svih mera

Srbija -

Vanredna situacija na teritoriji Grada Loznice je ukinuta. Takvu odluku je, na predlog Gradskog štaba za vanredne situacije, doneo gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

Kako se u odluci navodi dok traje epidemija koronavirusa preporučuje se primena svih mera propisanih uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19.

To podrazumeva posebno poštovanje preventivnih mera - obavezno nošenje maski, poštovanje fizičke distance, udaljenost od metra i po ili četiri metra kvadratna po osobi kao i često pranje ruku i dezinfekciju.

Podsetimo, zbog nepovoljne epidemiološke situacije na celoj teritoriji Grada Loznice vanredna situacija proglašena je 13. jula posle vanredne sednice Gradskog štaba. Od početka pandemije u lozničkom kraju ukupno je registrovano 659 osoba pozitivnih na kovid-19.

Inače, u Mačvanskom okrugu, koji ima osam lokalnih samouprava, vanredna situacija ukinuta je i u opštinama Mali Zvornik, Bogatić i Krupanj.

Inače, posle trodnevne pauze bez novih slučajeva ponovo je u Loznici evidentirana jedna osoba pozitivna na koronavirus. U okrugu su tokom jučerašnjeg dana ukupno potvrđena dva pozitivna uzorka. U okrugu je ukupno registrovano 3.189 pozitivnih na koronu od pojave virusa, a trenutno je 298 obolelih. Očigledno je virus posustao, ali ne i nestao što pokazuju i podaci iz Trijažnog centra Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ gde je juče pregledan 31 pacijent, a tri su upućena u Infektivno odeljenje lozničke Opšte bolnice. U ambulanti Infektivnog odeljenja bilo je 26 pacijenata od toga je osam prvih pregleda. Od 21 snimanja pluća otkrivena je jedna nova upala.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track