Povećan broj lekarskih intervencija u Novom Sadu
Foto: Kurir

Vrelina

Povećan broj lekarskih intervencija u Novom Sadu

Srbija -
Značajno je povećan i broj poziva Službi Hitne pomoći, a najčešće se traže saveti lekara o eventualnoj promeni terapije za hronične blesnike usled tegoba zbog vrućine

NOVI SAD - Broj intervencija službe Hitne pomoći u Novom Sadu je tokom današnjeg prepodneva i subote uvećan za četvrtinu u odnosu na prosek, izjavio je glavni tehničar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad Nenad Vukas.

On je potvrdio da je to povećanje broja intervencija posledica velikih vrućina koje najviše smetaju hroničnim bolesnicima, pre svega, onima koji pate od bolesti kardiovaskulatornog sistema i plućnim bolesnicima.

"Danas do 13 sati imali smo 45 intervencija, dok je tokom jučerašnjeg dana taj broj bio 110, što je za nekih 25 procenata više od nekog proseka", rekao je Vukas, dodajući da su 23 intervencije bile na javnim mestima.On je objasnio da se radi o ukupnom broju intervencija, a ne samo o intervencijama koje su usledile zbog visokih spoljašnjih temperatura.

Prema Vukasovim rečima, značajno je povećan i broj poziva Službi Hitne pomoći, a najčešće se traže saveti lekara o eventualnoj promeni terapije za hronične blesnike usled tegoba zbog vrućine.

Najveći broj Novosađana je, prema običaju, zaštitu od velike vrućine potražio na gradskom kupalištu "Štrand" i na otvorenim bazenima na "Spensu" i u Sportskom centru "Sajmište", a s obzirom na to da je vikend mnogi su osveženje pronašli na brojnim izletištima na Fruškoj gori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track