IZ STANA SU DOPIRALI URLICI I VRISKA: Taksistkinja iz Užica spasla komšinicu JEZIVE smrti! Evo šta se desilo
Foto: Z.Š.

ŽIVOT PIŠE DRAME

IZ STANA SU DOPIRALI URLICI I VRISKA: Taksistkinja iz Užica spasla komšinicu JEZIVE smrti! Evo šta se desilo

Srbija -

Užičanka Tijana Gerovasilis, profesorka srpskog jezika koja radi kao taksista, u utorak popodne je spletom okolnosti, spasila komšinicu koja se najverovatnije otrovača pečurkama. Pitanje je da li bi 69-godišnja Užičanka M.V. preživela i stigla u bolnicu da se Tijana tog popodneva slučajno nije zatekla na spratu zgrade i da nije čula vapaje žene iz zaključanog stana.

"U utorak popodne sam, iako nemam običaj da u to doba dana pravim pauzu, otišla do stana, i nešto kasnije, dok sam pratila moju školsku drugaricu Marinu koja je došla do mene, čula sam da neko zapomaže… Isprva, učinilo mi se da se čuje dete, a onda sam shvatila da je to glas odrasle osobe, ali, ne artikulisan, nego su to pre bili krici, kao neki urlik, jauci… Glas je dolazio iz stana u kome komšinka živi sama, a onda sam se setila da mi je prethodnog dana rekla da je bila na Jelovoj Gori i da je brala pečurke", ispričala nam je Tijana.

Tijana i Marina pokušale su da uđu u stan M. V. ali je on bio zaključan, dozivale su i komšinku unutra, ali ona nije odgovarala, nego su se i dalje iz stana čuli samo neartikulisani zvuci.

foto: Z.Š.

"Nekako smo u onoj panici uspele da okrenemo vatrogasce, oni su brzo stigli, razvalili vrata, kad smo ušli unutra žena je bila na podu, sa glave joj se cedila voda, po kući je sve bilo ispreturano, razbacano, žena nije mogla da kaže ni kako se zove. Ubrzo je stigla i hitna pomoć, lekari, brat žene koji živi u istoj zgradi, lekari su pitali ženu da ispriča šta se desilo, ona nije uspevala. Tek na izlazu iz zgrade, nepovezano, rekla je bratu da umire, da pozdravi njihove srodnike", priča Tijana.

M. V. je ubzo primljena na odeljenje intenzivne nege užičke Opšte bolnice, sinoć joj se stanje popraivlo, pa je prebačena na infektivno odeljenje.

"Kad sam jednoj poznanici koja dobro pozaje pečurke ispričala šta sam sve videla i kako je žena izgledala, rekla mi je da pretpostavlja da je M. V. možda pojela gljivu ludaru kako na suncu promeni boju, izgubi tufne i umesto crvene postane tamno narandžasta i izgleda kao jestiva dvojnica", kaže Tijana Gerovasilis.

(Z.Š/Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track