AŽURIRANJE ADRESNOG REGISTRA: Table sa nazivima ulica i kućnim brojevima u Malom Zvorniku biće postavjne do kraja godine
Foto: Opština Mali Zvornik

veliki posao

AŽURIRANJE ADRESNOG REGISTRA: Table sa nazivima ulica i kućnim brojevima u Malom Zvorniku biće postavjne do kraja godine

Srbija -

MALI ZVORNIK – Do kraja ove godine na području malozvorničke opštine treba da bude završeno postavljanje tabli sa nazivima ulica i kućnim brojevima, a sve to u okviru ažuriranja adresnog registra.

Posle toga sledi usklađivanje baza podataka službenih evidencija, što je poslednja faza ovog projekta, kažu u lokalnoj samoupravi. Posao je u toku i sva naselja, stambeni i poslovni objekti na području opštine imaće nove nazive ulica i kućne brojeve. Malozvornička opština je među prvima u Srbiji sprovela prvu fazu projekta, imenovanje ulica, numerisanje objekata i usvajanje adresnog registara od strane lokalne skupštine, a za to je odlukom Vlade Srbije za nabavku tabli dobila 1,3 miliona dinara. Ukupno je nabavljena 391 tabla sa imenom ulice kao i 4.820 sa kućnim brojevima.

Ostatak novca za nabavku i postavljanje tabli ulica i kućnih brojeva, od oko 1,9 miliona dinara, obezbeđen je iz stimulativnog fonda Vlade Švajcarske, osvojenog u okviru projekta ‘’Reforma poreza na imovinu“. Obeležavanje kuća na terenu postavljanjem brojeva, jedan je od projekata koji su u prošlogodišnjoj anketi o trošenju sredstava prikupljenih od poreza na imovinu podržali građani. Za vođenje adresnog registra nadležan je Republički geodetski zavod, a upis adresa rađen je na osnovu opštinske odluke o davanju naziva ulica.

foto: Opština Mali Zvornik

Posle obeležavanja na terenu, lokalne službe i državni organi, sukcesivno će usklađivati svoje baze podataka sa ažuriranim registrom, a Malozvorničani će imati pravo na besplatnu zamenu ličnih dokumenata, radi upisivanja novih adresa, odnosno usklađivanja dokumenata sa opštinskim adresnim registrom.

Podsetimo, ova opština je prva lokalna samouprava u Srbiji kojoj je inistarstvo državne uprave i lokalne samouprave u maju 2018. dalo saglasnost na dostavljeni predlog naziva ulica i zaseoka, u okviru formiranja Adresnog registra opštine. Tako su svi stambeni i poslovni objekti na području malozvorničke opštine dobili kućne brojeve u 186 novoformiranih ulica i 59 zaseoka.

Kurir.rs/T.Ilić

Foto T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track