Bakić: Zajedno ćemo realizovati još mnogo sjajnih projekata koji će našim građanima doneti korist
Foto: Dejan Malagurski

Održana završna konferencija projekta „OPTI_BIKE“ u Subotici

Bakić: Zajedno ćemo realizovati još mnogo sjajnih projekata koji će našim građanima doneti korist

Srbija -

Završna konferencija projekta „Optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni – planiranje i izgradnja biciklističkih staza – „OPTI-BIKE”, čiji je nosilac grad Subotica, a partneri mađarske lokalne samouprave Tompa i Ašothalom, održana je danas u Velikoj većnici Gradske kuće. Projekat je realizovan u okviru Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija s ciljem optimizacije saobraćaja u pograničnoj zoni planiranjem i izgradnjom biciklističkih staza.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić istakao je višestruki značaj ovog projekta kojim je Subotica u naseljima Kelebija i Bački Vinogradi dobila oko osam kilometara biciklističkih staza.

foto: Dejan Malagurski

„Osim što je ovaj projekat olakšao svakodnevni biciklistički saobraćaj, učinio ga je i bezbednijim. Ne smemo zaboraviti ni značaj koji će ovakvo povezivanje Subotice sa Tompom i Ašothalomom imati za turizam sa obe strane granice, kao ni ekološki aspekt ovog projekta koji je omogućio da stanovnici ovih naselja češće koriste bicikl kao prevozno sredstvo“, rekao je Stevan Bakić.

On se, ovom prilikom u ime grada Subotice, koji je bio nosilac ovog projekta zahvalio svim učesnicima projekta OPTI BIKE i gostima konferencije, a posebno partnerima iz Republike Mađarske, kojima je poželeo ugodan boravak u Subotici.

foto: Dejan Malagurski

„Čestitam svima koji su doprineli da se kroz ovaj projekat oko 689.000 evra, koje nam je donirala Evropska unija, uloži u razvoj biciklističke infrastrukture. Uveren sam da ćemo zajedno realizovati još mnogo sjajnih projekata koji će nas dodatno zbližiti i našim građanima doneti korist i bolji kvalitet života“, kazao je Stevan Bakić.

Foto: Dejan Malagurski

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track