Najnovije vesti

HOROR U ŠKOLSKOM DVORIŠTU U BANATSKOM BRESTOVCU: Dečaka (7) izujedao pas, majka slučaj prijavila i policiji
Foto: Printscreen

dovela dete u školu

HOROR U ŠKOLSKOM DVORIŠTU U BANATSKOM BRESTOVCU: Dečaka (7) izujedao pas, majka slučaj prijavila i policiji

Srbija

U dvorištu Osnovne škole „Olga Petrov“ u Banatskom Brestovcu kod Pančeva sedmogodišnje dete je ujeo pas. Nemili događaj desio se u utorak 15. septembra, ispričala je majka deteta.

– Dovela sam dete u školu, trebalo je da jedno dete uzmem iz predškolskog, a da drugo dovedem u školu, i tu na ulazu na njega je skočio pas. Ujeo ga je na tri mesta – ispričala je Marijana M, majka deteta za 013info.

Ovaj događaj potvrdila je i direktorka škole Daliborka Bojković Breti. Rekla je da se ujed dogodio u međusmeni, te da su radnici škole odmah reagovali. Ona je rekla i da je nakon toga pozvala „Higijenu“, te da je ponudila da dete odvezu kod lekara, ali je u međuvremenu već neko od prisutnih prevezao dete.

– Deca hrane pse i oni se tu okupljaju. Imamo problem što školsko dvorište nije ograđeno, a nije ograđeno zbog imovinsko-pravnih problema. Škola je dobila sredstva da se isplati vlasnicima, njima to nije odgovaralo i mi ne možemo da napravimo ogradu. Stalno pokušavamo to da rešimo – rekla je direktorka.

Majka deteta je ispričala kako je čula da su ljudi iz “Zoohigijene” došli u Banatski Brestovac nakon ovog događaja. To je potvrdio i Zoran Radojković iz „Higijene“. On je rekao da su iz škole tog utorka pozvali njihovu službu, da su oni došli, ali da pasa nije bilo. Rekao je i da je bilo više poziva i iz Omoljice i iz Banatskog Brestovca zbog pasa lutalica.

– Psi dolaze za decom kada dolaze u školu i kada deca uđu na nastavu, oni odlaze. Mi nismo dežurali tu, nego smo po pozivu došli, ali tada nije bilo pasa. Mi tada konstatujemo da smo bili, ali da psa nismo zatekli, pogotovo kada je prijavljeno. Takovog psa kad ne nađemo, mi ne možemo nasumice da hvatamo, jer može da se desi da odnesemo nekog vlasničkog psa, što ne bi bilo u redu – rekao je Radojković.

Majka Marijana kaže da se dete oporavlja. Još uvek idu na previjanja, rane polako zarastaju, a ona kaže da je slučaj prijavila i pančevačkoj policiji, što je u pančevačkoj policiji i potvrđeno. Oni su obavili razgovor, konstatovane su lakše telesno povrede, te da su obavestili tužilaštvo.

(Kurir.rs/  013info)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...