UŽIČANIN IZLAŽE U KRALJEVU Ivan ne želi da njegove slike bilo koga opterećuju već da nekome ulepšaju dan (FOTO)
Foto: KC Ribnica

Uz poštovanje epidemioloških mera

UŽIČANIN IZLAŽE U KRALJEVU Ivan ne želi da njegove slike bilo koga opterećuju već da nekome ulepšaju dan (FOTO)

Srbija -

U galeriji Kulturnog centra „Ribnica“ Kraljevo otvorena je izložba slika autora Ivana Radovića, a slike koje su izložene umetnik je opisao kao „akciono asocijativno ekspresivno lirsku apstrakciju“.

- Trudim se da izbacim racio i filozofiranje, da slika ne opterećuje pričom. Slika mora da ima osećaj. Sada se slikari uglavnom bave egzistencijalnim problemima pojedinca, socijalnim pričama. Ne želim da moje slike bilo koga opterećuju već da nekome ulepšaju dan. Slikarstvom se bavim da izazovem pozitivna osećanja, rekao je umetnik na otvaranju izložbe.

foto: KC Ribnica

Radović je istakao da se ne ograničava izborom tema ni tehnikom izvedbe. Najvažnije mu je, kako je naglasio, da slika bude sveža, da nosi emociju, lepotu, da uvek iznova priča likovnu priču i da je ljudi požele u svom prostoru.

foto: KC Ribnica

Ivan Radović je rođen 1975. godine u Užicu. Završio je Fakultet umetnosti u Prištini, gde je diplomirao na odseku vajarstvo. Od 1998. godine je član ULUS-a i Udruženja likovnih umetnika Čačka. Dobitnik je brojnih nagrada. Izlagao je samostalno i na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

foto: KC Ribnica

Zainteresovani Kraljevčani, uz poštovanje epidemioloških mera, ovu zanimljivu izložbu mogu da pogledaju do 14. oktobra.

Kurir.rs/J. S./Foto: KC „Ribnica“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track