KRALJEVO: Udar na nelegalne prevoznike, usvojen cenovnik čuvanja oduzetih vozila
Foto: J.S.

Borba protiv nelegalnih taksi prevoznika

KRALJEVO: Udar na nelegalne prevoznike, usvojen cenovnik čuvanja oduzetih vozila

Srbija -

Gradsko veće Kraljeva, na sednici održanoj u subotu, usvojilo je Odluku o ceni usluge parkiranja i čuvanja vozila na posebno određenom prostoru Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća“, pa će tako nelegalni taksisti ili oni koji se bave linijskim prevozom za svoja oduzeta vozila ubuduće plaćati 750 dinara po započetom danu.

Kako je pojasnio gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, ova odluka se odnosi na one automobile nelegalnih taksi prevoznika, ili legalnih taksi prevoznika koji se bave linijskim prevozom, koji će se ubuduće isključivati iz saobraćaja na 10, 30 ili 90 dana.

- Svi koji budu uhvaćeni u prekršaju, pored toga što će platiti kaznu, moraće da plate i troškove čuvanja njihovih vozila u prostoru JKP „Čistoća“. Na taj način troškovi se uvećavaju i tako ćemo uspeti da ih demotivišemo da se bave nelegalnim taksi prevozom, izjavio je Terzić, pa uputio apel svim građanima Kraljeva da koriste legalan prevoz - taksi prevoz ili prevoz gradskog prevoznika, jer na taj način znaju sa kim se voze.

- Kada se vozite nelegalnim taksi prevoznikom, ili onim taksi prevoznikom koji nije registrovan za linijski prevoz, često rizikujete i svoje zdravlje i svoju bezbednost, jer ne znate da li se vozite u tehnički ispravnim vozilima. Ona su uglavnom jako lošeg kvaliteta, u njima se ne održava higijena, ljudi koji se bave tom delatnošću neretko su i pod dejstvom alkohola i na taj način dovodite i sebe, i sve putnike sa vama, u opasnost, naglasio je gradonačelnik.

On je izrazio nadu da će grad uspeti da suzbije ovaj vid prevoza koji je u Kraljevu u godinama za nama dostigao velike razmere.

- Mogu reći da su nelegalni taksi prevoznici zarađivali jako mnogo, iz dana u dan su zarađivali više nego profesori, više nego lekari, i tome mora da se stane na put. Zarađivali su mnogo, a grad Kraljevo i država nisu imali nikakve koristi. Došlo je vreme da i ovu oblast dovedemo u red, zaključio je dr Terzić.

Kraljevački većnici doneli su i Rešenje o obrazovanju Saveta za zapošljavanje grada Kraljeva, kao i Rešenje o obrazovanju i imenovanju Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima.

Kurir.rs/J.S./FOTO: J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track