OVO SU BLIZNAKINJE MINA I NINA (17), PANČEVAČKE RONALDINJE: Treniraju fudbal odmalena, pogledajte šta sve umeju s loptom! (VIDEO)
Foto: RTV Printscreen

njihovim momcima neće biti lako, igraće bolje od njih

OVO SU BLIZNAKINJE MINA I NINA (17), PANČEVAČKE RONALDINJE: Treniraju fudbal odmalena, pogledajte šta sve umeju s loptom! (VIDEO)

Srbija -

PANČEVO - Iako se na našim prostorima fudbal i dalje smatra uglavnom muškim sportom sve je više devojaka koje se njime uspešno bave. To dokazuju i sedamnaestogodišnje bliznakinje Mina i Nina iz Pančeva trenutno svrstane među najbolje mlade fudbalerke u Srbiji.

Bliznakinje Mina i Nina za fudbal su se zainteresovale vrlo rano gledajući starijeg brata kako igra. Kada su napunile 7 godina počele su da treniraju u pančevačkom klubu Mika Antić, kasnije u Železničaru a sa 15 godina prešle su u Zemunski ženski fudbalski klub "Sloga".

Nina Čavić kaže: "Treniramo svaki dan, a vikendom je utakmica. Pored toga imamo i privatne treninge kondicije i tehnike, sve pokušavamo da uskladimo kako treba. Ranije je bilo retko da igraju devojčice fudbal, ali sve je češće i treba da poručim da to nije muški sport pošto svi tako gledaju u početku nego ako žele da treniraju da krenu."

Sedamnaestogodišnje bliznakinje iz Pančeva postižu odlične rezultate i prema mišljenju trenera nalaze se među 5 najtalentovanijih fudbalerki u Srbiji uzrasta do 18 godina. Članice su i reprezentacije.

Mina Čavić ističe: "Želimo da igramo preko. Ovde u Srbiji nije toliko popularan ženski fudbal kao tamo. Cilj nam je i za A reprezentaciju da zaigramo. Ja bih volela u Bajern Minhenu ili u Lionu ali polako ima vremena." Nina ima ulogu beka u ekipi a Mina igra na poziciji špica ili krila.

Željko Branković sportski direktor ŽFK "Sloga" Zemun kaže: "O toj deci mogu da kažem samo sve najlepše sa sportske strane ali i što se tiče njihovih ljudskih osobina.One su u samom vrhu Balkanskog ženskog fudbala i ako nastave tim tempom da idu siguran sam da će i u Evropi biti mesta za njih."

I pored svih sportskih obaveza uspešno pohađaju Srednju ekonomsku školu u Pančevu. Ove godine opredelile su se za onlajn nastavu što im omogućava više vremena za treninge. Ostaje i cilj da zaigraju u nekom od uspešnih ženskih fudbalskih klubova u inostranstvu. Uz sav trud,posvećenost i dobre rezultate nadaju se da će taj cilj postići.

(Kurir.rs/RTV/Foto: RTV Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track