U Kragujevcu čak devet kolapsa zbog vrućine

Hitna pomoć

U Kragujevcu čak devet kolapsa zbog vrućine

Srbija -
Do 14 sati imali smo 21 intervenciju na terenu, a kolapsno stanje beleži se uglavnom kod srednjovečne generacije, rekao dežurni lekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Aleksandar Rašković

KRAGUJEVAC - U Kragujevcu je danas do 14 sati čak devet osoba zbog kolapsa na javnom mestu prevezeno u Urgentni centar, izjavio je dežurni lekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Aleksandar Rašković.

"Do 14 sati imali smo 21 intervenciju na terenu, a kolapsno stanje beleži se uglavnom kod srednjovečne generacije", rekao je Rašković i naveo da građani neredovno jedu i ne unose dovoljno tečnosti, pa se dešava da kolabiraju.

Prema njegovim rečima, pored povećanja broja kolapsnih stanja, Hitna pomoć u Kragujevcu od jutros beleži i povećanje broja poziva građana koji traže pomoć lekara.

Građani koji zovu, dodao je Rašković, uglavnom su hronični bolesnici i to stariji, ali i drugi, i žale se na malaksalost, zujanje u ušima ili imaju ekstremno visok krvni pritisak ili ekstremno nizak.

Doktor Rašković je ukazao i da je bilo poziva od strane starijih Kragujevčana koji su hronični bolesnici, a ne pridržavaju se saveta lekara.

"Danas smo imali i slučajeve da su naši najstariji sugrađani, uprkos vrućinama otišli na selo, a nisu poneli terapiju, pa zovu njihova deca i traže pomoć i pitaju koje lekove da im daju", dodao je Rašković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track