STROGA KONTROLA PROPISANIH MERA U VRANJU: Za dan obavljeno 82 pregleda, hospitalizovana 23 pacijenta
Foto: T.S.

8 POZITIVNIH NA KORONU

STROGA KONTROLA PROPISANIH MERA U VRANJU: Za dan obavljeno 82 pregleda, hospitalizovana 23 pacijenta

Srbija -

U Vranju su u kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena 82 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 41, objavljeno je na gradskom sajtu.

Uzorkovana je krv kod 47 pacijenata i sačinjen 41 RTG pluća. Urađena su 52 brza testa i 14 PCR testova, a dijagnostifikovana je bronhopneumonija kod osam pacijenata. Hospitalizovana su 23 pacijenta u kovid bolnici ZC Vranje, od kojih osam pozitivnih na koronavirus.

Primljena su dva pacijenta, a trenutan broj slobodnih postelja je 157.

foto: T.S.

Gradski štab za vanredne situacije u Vranju, u cilju zaštite zdravlja, apeluje na građane na poštovanje svih propisanih mera, koje će biti strogo kontrolisane od strane nadležnih inspekcija.

Podsećaju se svi građani, da je zabranjeno organizovanje svih vrsta svečanosti (svadbi, rođendana, proslava i sl.), sportskih i zabavnih manifestacija.

Ugostiteljski objekti radiće od 6 do 23 časa u zatvorenom prostoru i u baštama. Rad mora da bude organizovan tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

U svim zatvorenim prostorima, obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra, kao i u javnom prevozu. Nošenje zaštitnih maski obavezno je i na otvorenom prostoru, na mestima gde nije moguće obezbediti propisanu fizičku distancu, apeluju iz Gradskog štaba.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track