DRAGANA ZOVU ZA ČAJEVE IZ CELOG SVETA: Travar iz Vrnjačke Banje narod isceljuje drevnim receptima, a za uspeh garantuje pred Bogom
Foto: Ž.M.

zanat nasledio od babe

DRAGANA ZOVU ZA ČAJEVE IZ CELOG SVETA: Travar iz Vrnjačke Banje narod isceljuje drevnim receptima, a za uspeh garantuje pred Bogom

Srbija -

Travar iz Vrnjačke Banje Dragan Grujić već uspešno godinama leči građane iz svih krajeva Srbije, lekove neretko šalje i besplatno ako bolesnik nema dovoljno novca, a za uspeh svojih čajeva i tinktura garantuje. Grujić se pokazao kao odličan terapeut i ostvaruje dobre rezultate u lečenju išijasa, diskurs hernije i drugih oboljenja.

- Moja pokojna baba bila je travarka i od nje sam izučio zanat. Imao sam pune ruke bradavica pa me je vodila po poljima i šumama gde smo brali lekovito bilje. U svoje vreme lečila je kožu i sve kožne bolesti za koje nema leka u medicini. I doživela je 102 godine. Baba je bila čudo. Кod nje su dolazili iz svih krajeva Srbije jer tada nije bilo dovoljno lekara - kaže Grujić.

foto: Ž.M.

Odmah na početku na čemu bazira terapije:

- Suština moje terapije je u borbi protiv parazita, a moje tinkture i čajeve mogu da koriste i mala deca jer nema bolova ni grčeva. Garantujem izlečenje 100 posto. Nisam prevarant. Vraćam novac ako nema uspeha u lečenju, a do sada nije bilo takvih primera. Ja sam pobožan i ne varam ljude jer Bog kažnjava prevarante.

Svaka travka, kako kaže Dragan, ima neku svoju tajnu.

- Lekovite travke se beru posle zore kad se smiri rosa i beru se u svojoj vegetaciji. Lekovitost daju ako se beru u određenom terminu. Na primer gavez se bere od 1. do 20. jula. Ruzmarin nema lekovitog svojstva samo u decembru. Baba mi je isto kazala da se od oraha ne pravi lek jer u njemu nema nijedan procenat joda već samo gorke materije i ulja i ne ubraja se u lekovita svojstva. Ja sam se uverio. Probao sam na pacijentima i nije bilo uspeha. Protiv parazita je koristila neke biljke. Recept je prenela i meni, a u sastav mora ići podubica jer uništava parazite uz drugo bilje koje pravi efekat. Rešavamo i žive rane osim za dijabetičare. Baba mi je prenela recepte za sve bolesti, a koristila je korenje biljaka u vegetaciji. To su sve lekovi od nekoliko prethodnih generacija - kaže Dragan.

Кao viši fizioterapeut radi šijaco i sudžok terapije, ali i tajvanske i druge masaže.

foto: Ž.M.

- Nikome se bolest nije povratila, a rezultati se već vide za 21 dan. Ciste jajnika rešavam u ranoj fazi. Lekove nam traže iz sveta, u našoj zemlji šaljemo poštom, a onima koji nemaju pare dajemo besplatno - kaže Dragan.

Posebno izdava Prostamol H za koga tvrdi da pomaže kod mnogih oboljenja.

- Čisti prostatu od bakterija i leči od upalnih prehlada. Pomaže u smirenju kod menopauze, kamenja i peska, ubija parazite, daje miran san i uništava druge štetne materije u organizmu. Dobar je čistač krvi i arterijskih vena, a preporučuje se i dijabetičarima, jer neće doći do propadanja arterija, venskog i srčanog i ublažiće bolest polineuropatija. Čisti krv i srce bolje kuca, jetra se popravlja. Jedini je lek protiv parazita, bakterija i za bronhije, obavlja čišćenje svih organa - navodi Dragan.

Profesor muzike u OŠ "Mladost" - Vrnjci Saša Jovičić kaže da koristi šampone za kosu.

- Osećam da mi manje opada i zadovoljan sam. Nisam mogao da se pokrećem. Namestio mi je vrat i sada sam dobro - kaže Jovičić.

Penzionerka Milena Pavlović iz Trstenika kaže da je imala lupanje srca, anemiju, pesak u bubregu i bakteriju u mokraći.

- Pored mene još desetak ljudi iz Trstenika je uzimalo njegove čajeve. Sve je očišćeno i svi rezultati su mi odlični. Evo više od godinu dana. Moja doktorka je oduševljena rezultatima posle korišćenja čajeva - kaže Milena.

(Kurir.rs/Živomir Milenković/Foto:Živomir Milenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track