proizvođač informacija

POLJOPRIVREDNIK, A NOVINAR! Sloba bez olovke i papira ne ide na njivu, za njega znaju svi iz 90 sela Kuršumlije (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Slobodan Urošević iz mesta Igrište u više od 90 sela u blizini Kuršumlije važi za neobičnog poljoprivrednika koji uz sebe na njivi, šumi ili livadi uvek ima telefon, papir i olovku!

Osim što se na njegovom gazdinstvu rađaju enormno veliki plodovi, Sloba je poznat i kao proizvođač informativnih vesti sa najviše kote u ovoj, teritorijalno najvećoj opštini Topličkog okruga. "Od malih nogu sam imao želju da budem novinar, kada sam kao desetogodišnjak čuvao ovce i slušao Radio Beograd! To je bio doživljaj", objašnjava Sloba kako se zaljubio u novinarstvo u emisji "300 čuda" na Kurir televiziji.

A onda je ispunio dečački san i postao planinski dopisnik iz ovog kraja, daleko od grada i civilizacije. Najviše, kako priznaje, voli da prati poljoprivredne i klimatske teme, ali mu nisu strane ni vesti iz politike, sporta, zdravstva... Želja mu je da se oproba u ulozi voditelja vremenske prognoze, ali, teško da može da postane poznatiji i popularniji nego što je sada. "Sve znam, gde je ko bolestan, čujem od ovog, onog.

Kad se ja raspitam bude reakcija od nadležnih u lokalnim samoupravama, drugima neće da se javi ni lekar... Pa sednem, napišem i pustim u pogon. Svaku vest proveravam, to bi bilo mat za mene. Mora da se potvrdi, da niko ne može da te demantuje", kaže novinar bez kog većina građana Srbije ne bi znala za brze, jasne i proverene informacije iz Igrišta i okoline.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track