Ulica Marka Miljanova u Novom Sadu otvorena za saobraćaj
Foto: Pokrajinska vlada

Ulica Marka Miljanova u Novom Sadu otvorena za saobraćaj

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, obišao je danas Ulicu Marka Miljanova, u kojoj su završeni radovi na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem, istakavši da je ta investicija simbol četvorogodišnje saradnje pokrajinske i gradske administracije.

Reč je o zajedničkoj investiciji Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, ukupne vrednosti 205 miliona dinara.

foto: Pokrajinska vlada

„Danas, na ovom mestu, na konkretnom primeru možemo da vidimo šta znači zajednički rad i zajedničko ulaganje u važne projekte za sve građane i to je nešto što mora biti program i vodilja za budućnost“, izjavio je predsednik Mirović.

On je istakao da je ova Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, za realizaciju projekata na teritoriji Grada Novog Sada, izdvajala oko 500 miliona dinara godišnje.

foto: Pokrajinska vlada

„Ulagali smo i u projekte poput izgradnje zgrade RTV-a, Hitne pomoći, kuhinje Predškolske ustanove, Žeželjevog mosta, u saobraćajnu infrastrukturu i u druge projekte koji su imali cilj da unaprede život i rad građana Novog Sada, što je deo zajedničkog poduhvata Pokrajine i Grada“, kazao je Mirović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je od danas otvorena za saobraćaj jedna od ključnih saobraćajnica u tom delu grada, istakavši da je u toj ulici proširen kolovoz, izgrađen kružni tok, parking mesta, biciklističke i pešačke staze.

foto: Pokrajinska vlada

„Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad u proteklom periodu imali su veoma uspešnu saradnju, koja je rezultirala realizacijom brojnih projekata. Završetak radova u ovoj ulici nije samo epilog naše dosadašnje saradnje, već i uvod u ono što ćemo raditi zajedno u naredne četiri godine“, naveo je Vučević.

Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track