EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U VALJEVU PRETEĆA: Nastavlja se povećanje broja zaraženih, skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata
Foto: Printscreen RTS

škole rade uz primenu svih mera

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U VALJEVU PRETEĆA: Nastavlja se povećanje broja zaraženih, skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata

Srbija -

Dr Biljana Rajković epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Valjevu kaže da je od poslednjeg preseka u 14 sati prethodnog dana još 34 novoobolelih u tom gradu, ukupno 57 na teritoriji okruga.

"Novozaraženi se registruju na teritorijama opština Ljig, Lajkovac, Mionica i Osečina", kazala je Rajkovićeva.

Među zaraženima, navodi, ima i dece, to su uglavnom porodični kontakti.

foto: Printscreen Youtube

"Došlo je do zaražavanja na nivou porodice, a ne u školama. Škole primenjuju sve mere, normalno rade. Ima par odeljenja koja su na onlajn nastavi, ima dece koja su u izolaciji, ali za sada nema velikih problema", ističe Rajkovićeva.

Evidentno je, dodaje, povećanje u ovoj nedelji broja zaraženih i u firmama, što bi moglo da se poveže sa nepoštovanjem mera.

"Pravna lica su u obavezi, a građanima je na savesti da mere primenjuju kontinuirano. Epidemiološka situacija je zaista preteća. Ako se u narednim danima ne primenjuju sve mere striktno, uvek, svuda u svakom momentu, može da dođe samo do pogoršanja", kazala je dr Rajković.

Skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata

Radno vreme ugostiteljskih objekata u Valjevu skraćeno je do 21 sat, odlučio je Štab za vanredne situacije grada Valjeva. Kako je navedeno, ova naredba je doneta na osnovu izveštaja o povećanju broja novoobolelih od korona virusa u Valjevu, kao jedna od prvih mera kako bi se sprečilo okupljanje i zadržavanje većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru. Pored toga naloženo je da se pojača komunalna higijena ulica i javnih površina i higijena javnih objekata i zajedničkih prostorija u stambenim zgradama. Članovi Štaba za vanredne situacije su ponovili apel da se dosledno primenjuju sve mere za suzbijanje virusa - nošenje maski, držanje distance, dezinfekcija prostora, izbegavanje okupljanja bilo koje vrste. (S. S.)

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track