KORONA DRUGI PUT UŠLA U ISTI VRTIĆ U PETROVCU NA MLAVI: 2 vaspitačice zaražene, mališani u samoizolaciji
Foto: Profimedia

CELO OSOBLJE TESTIRANO

KORONA DRUGI PUT UŠLA U ISTI VRTIĆ U PETROVCU NA MLAVI: 2 vaspitačice zaražene, mališani u samoizolaciji

Srbija -

Grupa najmlađeg uzrasta dece vrtića Predškolske ustanove (PU) Galeb iz Petrovca na Mlavi, od juče se nalazi u samoizolaciji jer su dve vaspitačice zaražene korona virusom.

Kako objašnjava direktorka ove ustanove, Danijela Lazić, potvrdu da su inficirane virusom kovid 19, obe vaspitačice dobile su za vikend.

"Preduzete su sve mere u skladu sa sprečavanjem širenja epidemije. Obe vaspitačice se osećaju dobro, a grupa o kojoj se staraju nalazi se u izolaciji. Reč je o grupi dece najmlađeg uzrasta, i njih ima 14. Oni će naredne dve nedelje biti kod kuće", navodi Lazićeva za Telegraf nagašavajući da su mere donosili u skladu sa preporukama Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu.

Direktorka PU Galeb kaže i da poštuju sve mere prevencije, da se i deci i roditeljima meri temperatura na ulazu u vrtić, te da se ruke redovno peru i dezinfikuju.

"Deca nisu testirana jer nemaju nikakve simptome. Ipak, roditelji su sa svime upoznati i rečeno im je da prate stanje svoje dece te da se jave pedijatru ukoliko primete bilo kakvu tegobu", kaže Danijela.

Zbog pojave korona virusa, celo vaspitno osoblje je testirano i svi su negativni.

Inače, korona je već jednom ušla u ovu predškolsku ustanovu, kada su još dve vaspitačice bile zaražene. One su, kako ističe direktorka, već bile u samoizolaciji i vratile su se na posao. Ni tada niko od mališana nije ispoljavao nikakve simptome infekcije virusom kovid 19.

Podsetimo, korona je ekplodirala u vrtiću "1001 radost" u Leskovcu, gde je čak 11 zaposlenih pozitivno na korona virus. Kako su naveli iz Zavoda za javno zdravlje Leskovac, preporuka je da deca ostanu u vrtiću, a da o njima, dok su u predškolskoj ustanovi, brinu drugi vaspitači, iz nekih drugih vrtića.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track