MAČVA GORI OD KORONE: Nadležni apeluju na građane da se odmah jave u kovid ambulante ako su kovid pozitivni
Foto: T.Ilić

virus ne staje

MAČVA GORI OD KORONE: Nadležni apeluju na građane da se odmah jave u kovid ambulante ako su kovid pozitivni

Srbija -

Petak trinaesti je minule radne sedmice bio dan sa najviše novozaraženih u Mačvanskom krugu.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Šabac, tokom jučerašnjeg dana zabeležena su 104 pozitivna uzorka na kovid-19 i to najviše u Šapcu (44), zatim slede Loznica (35), Bogatić (10), Krupanj (7) i Mali Zvornik (4) dok su po dva bila u Koceljevi i Vladimircima, a Ljuboviju je virus "preskočio".

Od ponedeljka do danas u okrugu je evidentirano ukupno 461 novopozitivnih - najviše u Šapcu (206) i Loznici (139). Trenutno je u Mačvanskom okrugu 1.063 obolelih, 52 više nego prethodnog dana, a 214 više nego u ponedeljak.

Najviše obolelih imaju Šabac (487) i Loznica (311), a najmanje Koceljeva (17).

Iz zavoda poručuju da je epidemiološka situacija jako nepovoljna, a direktor ustanove dr Branko M. Vujković apeluje na sve sugrađane da se odmah jave u kovid ambulantu kad dobiju pozitivan rezultat, jer to što su trenutno dobro ne znači da se klinička slika neće razviti u nekom narednom periodu.

- Svakako je i njihova zakonska obaveza da se jave kako Domu zdravlja i u naš zavod. Jako važna odluka Kriznog štaba koja će biti distribuirana putem sanitarne inspekcije je da su sve privatne laboratorije takođe u obavezi da prijave sve novopotvrđene na brzim antigenskim testovima Zavodu za javno zdravlje kako bi mogao da radi svoj posao, da izoluje kontakte i sprovede dalje protivepidemijske mere – izjavio je Vujković.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track