ZBOG KORONE NEMA TRADICIONALNOG LEKARSKOG BALA: Vranjski medicinari radno obeležavaju Svetog Kozmu i Damjana
Foto: Kurir/ T.S.

SVETI vrači

ZBOG KORONE NEMA TRADICIONALNOG LEKARSKOG BALA: Vranjski medicinari radno obeležavaju Svetog Kozmu i Damjana

Srbija -

Lekari Zdravstvenog centra Vranje ove godine radno obeležavaju lekarsku slavu Svetog Kozmu i Damjana i to bez održavanja tradicionalnog lekarskog bala.

Iz Zdravstvenog centra Vranje je saopšteno da je služba pedijatrije Opšte bolnice Vranje ove godine domaćin lekarske slave. Predstavnici službe će prisustvovati liturgiji i rezanju slavskog kolača u Sabornom hramu Svete Trojice u Vranju i zadržati slavu za narednu godinu.

Direktorka Zdravstvenog centra Vranje Ljiljana Antić čestitala je koleginicama i kolegama slavu uz poruku podrške i ohrabrenja da istraju u borbi protiv pandemije kovida-19 koja je pogodila čitav svet i ugrožava zdravlje i živote svih nas.

- Nikada nije bilo važnije da se podsetimo značaja i humane uloge koju lekari imaju u društvu. Sveti Kozma i Damjan su bili lekari i čudotvorci, imali su dar za isceljenje raznih bolesti i lečili su ljude, čuvali život. Danas, u vreme korona virusa, biti lekar je nikada veći izazov za sve nas. Ova bolest koja je početkom godine paralisala svet u svim njegovim segmentima života i rada, zahteva naše dvadesetčetvoročasovno angažovanje, znanje, posvećenost pacijentima i neprestanu borbu za očuvanje opšteg zdravlja svih nas - istakla je u čestitki direktorka Zdravstvenog centra Vranje.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja