BELA PALANKA PROGLASILA VANREDNU SITUACIJU: Apel građanima da poštuju mere, Vojsci Srbije molba za dodelu jednog šatora
Foto: Youtube Printscreen

oglasila se opštinska uprava

BELA PALANKA PROGLASILA VANREDNU SITUACIJU: Apel građanima da poštuju mere, Vojsci Srbije molba za dodelu jednog šatora

Srbija -

BELA PALANKA - Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Beloj Palanci proglašena je vanredna situacija, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković je izjavio da se ponovo uvodi vanredna situacija na području opštine jer je od 13 uzoraka koji su poslati juče na analizu, čak 11 pozitivno na koronu, dok je u trećem piku epidemije, od 29. oktobra do juče čak 30 lica pozitivno na korona virus.

foto: Youtube Printscreen

"Pozivam građane Bele Palanke na odgovornost i apelujem da poštuju sve zakonom propisane mere o sprečavanju širenja korone. Dali smo dodatan nalog svim inspekcijama, pre svega komunalnoj, a u skladu sa novim usvojenim zakonima zatražili smo asistenciju i od sanitarne inspekcije i policije kako bi se svi zajedno uključili u borbu protiv ovog virusa", rekao je Miljković.

Prema njegovim rečima, prethodnih dana povećan je broj onih koji dolaze u Kovid ambulantu u Beloj Palanci na pregled.

"U dogovoru sa Domom zdravlja uputili smo zahtev Vojsci Srbije za dodelu jednog šatora, kako bi pacijenti obezbedili dobre uslove prilikom čekanja na pregled. Biće obezbeđeno i grejanje, jer stižu hladniji dani, a razmišljamo i o izmeštanju kovid ambulante u Staroj bolnici", rekao je Miljković.

Od 12. novembra na 14 dana, zatvoreni su svi vrtići Predškolske ustanove "Dragica Lalović" u Beloj Palanci i izdvojena odeljenja u Dolcu i Crvenoj Reci.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track