KORONA U KIKINDSKOJ BOLNICI: Zaraženo 8 medicinskih radnika, hospitalizovano 26 pacijenata
Foto: Kurir/S.U.

POSTAVLJEN ŠATOR

KORONA U KIKINDSKOJ BOLNICI: Zaraženo 8 medicinskih radnika, hospitalizovano 26 pacijenata

Srbija -

Koronom zaražena četiri lekara i isti broj medicinskih sestara; Svi na kućnom lečenju, hospitalizovano 26 kovid pacijenata

KIKINDA - Na bolničkom lečenju u Kikindi se nalazi 26 kovid pacijenata, od kojih je jedna žena (53) na respiratoru. Ta pacijentkinja nema komorbiditeta, ali je ekstremno gojazna.

Korona virus registrovan je i kod osmoro medicinskih radnika, četiri lekara i isti broj medicinskih sestara. Oni nisu zaraženi u kikindskoj bolnici, a svi su na kućnom lečenju. To je izjavio dr Mirko Stojisavljević, direktor Opšte bolnice.

"Najmlađi hospitalizovani pacijent ima 26 godina, a najstarija pacijentkinja 84. Izuzev pacijentkinje koja je na respiratoru, ostali hospitalizovani su opšteg dobrog stanja", rekao je dr Stojisavljević i precizirao da je u Kikindi evidentirano 245 aktivnih slučajeva.

foto: Kurir/S.U.

Ispred Infektivnog odeljenja postavljen je šator, a biće postavljen i ispred febrilne ambulante, kako bi pacijenti mogli da se sklone od hladnoće i kiše.

"U bolnici se od danas neće raditi operativni zahvati koji nisu hitni, dok su zakazani pregledi otkazan. Biće pregledani i operisani samo urgentni slučajavi. Nećemo stati ni sa operacijama i ostalim terapijama, i pregledima osoba koji boluju od malignih bolesti", naveo je dr Stojisavljević.

foto: Kurir/S.U.

U Kikindi je u nedelju otvorena i treća kovid ambulanta. Nalazi se u Mikronaselju:

"Savetujemo pacijentima da uzmu broj za pregled i odu kući. Neka docnije nazovu telefonom da vide dokle se stiglo sa pregledima i tek tada dođu da sačekaju svoj red. Svako ko se javi, biće pregledan", poručili su nadležni iz ovdašnjeg Doma zdravlja.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track