NEMA PREMINULIH, ALI PRITISAK NA TRIJAŽNI CENTAR TRAJE: Za dan pregledano 178 pacijanta
Foto: Kurir/T. Ilić

BORBA NE PRESTAJE

NEMA PREMINULIH, ALI PRITISAK NA TRIJAŽNI CENTAR TRAJE: Za dan pregledano 178 pacijanta

Srbija -

LOZNICA – Posle crnog vikenda sa četiri i ponedeljka sa jednim preminulim kovid pacijentom juče u lozničkoj Opštoj bolnici nije bilo smrtnih ishoda zbog zaražavanja koronavirusom, ali je pritisak na Trijažni centar nastavljen.

Tokom jučerašnjeg dana pregledano je 178 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama, od toga se 61 prvi put javio lekaru sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi.

Urađena su 143 snimka pluća i dijagnostikovano 35 novih upala, a 25 pacijenata upućeno je infektologu na dodatni pregled. U ambulanti Infektivnog odeljenja pregledane su 43 osobe, a više od polovine, njih 26 imalo je prvi pregled.

foto: Kurir/T. Ilić

Trenutno se u Opštoj bolnici Loznica nalazi 65 kovid pozitivnih pacijenta, na Infektivnom odeljenju devet, kovid odeljenju 39 i 17 u kovid delu renovirane zgrade Psihijatrije.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Šapcu tokom jučerašnjeg dana u Mačvanskom okrugu su zabeležena 124 pozitivna uzorka na kovid-19, 41 manje nego u ponedeljak. Ponovo ih ima u svim lokalnim samoupravama okruga, najviše u Šapcu (47), sledi Loznica (25), Krupanj (16), Bogatić (10), Ljubovija (8), Vladimirci (7), Mali Zvornik (6) i pet u Koceljevi. Trenutno je 1.208 obolelih, 48 više nego dan pre. Šabac ima 539, a Loznica 335 obolelih, dok ih ostali imaju manje od 92, a najmanje ih je u Koceljevi (21).

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja