STIGLA POMOĆ IZ NEMAČKE: Loznica dobila od GIZ zaštitne pakete u kojima je sve od maski do specijalnih toplomera!
Foto: T. Ilić

saradnja

STIGLA POMOĆ IZ NEMAČKE: Loznica dobila od GIZ zaštitne pakete u kojima je sve od maski do specijalnih toplomera!

Srbija -

LOZNICA - Maske, rukavice, viziri, dezinfekciona sredstva i beskontaktni toplomeri stigli su danas (18.11) u Loznicu, a obezbedila ih je Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Donacija je deo projekta nemačko-srpske razvojne saradnje ‘’Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“, a GIZ je obezbedio zaštitne pakete da bi se održale partnerske lokalne samouprave u održavanju njihovog rada i pružanju usluga najugroženijim delovima stanovništva.

foto: T. Ilić

Loznica je dobila po skoro 2.800 pari zaštitnih rukavica i maski, trinaest bezkontaktnih toplomera, 105 vizira, 69 litara alkohola kao i 30 litara asepsola. Ova pomoć biće sutra podeljena Dnevnom boravku ‘’Sunce’’, školama na teritoriji grada i kovid ambulanti lozničkog Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’.

foto: T. Ilić

Pomoć Loznici deo je veće podrške GIZ-a koja obuhvata 18 gradova i opština. Prema informaciji dobijenoj iz gradske uprave, od 16. do 20. novembra tim lokalnim samoupravama biće predato ukupno 50.000 pari rukavica, 50.000 maski, 1.900 vizira, 1.800 litara dezinfekcionih sredstava i 230 beskontaktnih toplomera.

Kurir.rs/T. I.

Foto Kurir/T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track