LEPA VEST IZ KRALJEVA: Pčelarima besplatno po džak šećera za prihranu pčelinjih društava
Foto: J.S.

društvo pčelara

LEPA VEST IZ KRALJEVA: Pčelarima besplatno po džak šećera za prihranu pčelinjih društava

Srbija -

Gradsko veće Kraljeva, na sednici održanoj u četvrtak, donelo je Zaključak kojim se prihvata zahtev Društva pčelara Kraljevo za nabavku šećera u količini od 10.500 kilograma koji bi služio za prihranu pčelinjih društava i sprečavanje daljeg širenja zarazne bolesti pčelinjeg legla - američke kuge na teritoriji ovog grada.

Kako je obrazloženo, Društvu pčelara Kraljevo u ovu svrhu odobrena su bespovratna novčana sredstva u iznosu od 630.000 dinara, a svaki od 210 registrovanih pčelara sa područja grada dobiće besplatno po džak od 50 kilograma šećera.

Društvo pčelara Kraljevo, koje je jedno od najstarijih u Srbiji, a osnovano je 1898. godine, obratilo se lokalnoj samoupravi za urgentnu pomoć jer je na terenu utvrđeno da su pčelinja društva bez hrane i da je to razlog pojave zarazne bolesti.

Odeljenje za inspekcijske poslove, Odsek za zaštitu životne sredine i inspekcije za zaštitu životne sredine Grada Kraljeva u svom dopisu podržalo je zahtev kraljevačkih pčelara, obrazloživši značaj pčela u smislu zaštite životne sredine i očuvanja biodiverziteta.

Kurir.rs/J.S./Foto: J.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track