Najnovije vesti

UVEK BIO PONOSAN NA POREKLO

MEŠTANI VIDOVE ODALI POŠTU IRINEJU: Neverica u rodnom mestu upokojenog patrijarha (KURIR TV)

Srbija

Meštani Vidove, rodbina i prijatelji porodice Gavrilović, okupili su se večeras kod crkve u ovom selu kako bi odali počast i održali pomen počivšem patrijarhu Irineju. Komšije i meštani dolaze i pale sveće počivšem partijarhu.

"Naš grad i naša država su izgubili velikog čoveka. Uvek je s ponosom govorio da je Čačanin. Bio je veoma skroman. Na ovom mestu smo se sreli sredinom avgusta kada je došao da obiđe radove na izgradnji crkve brvnare. Bio je presrećan što njegovo rodno selo dobija crkvu. Velika tuga za grad", izjavio je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Inače izgradnju crkve brvnare u Vidovi svojim prilozima su pomogli predsednik Srbije Aleksandar Vučič, Milorad Dodik, kao i mnogi privrednici i dobročinitelji iz Čačka i drugih gradova.

foto: D.Čeković

Meštani ovog sela crkvu su počeli da grade pre pet godina, a planirali su da je svečano otvore 28. avgusta, na patrijarhov rođendan, na Veliku Gospojinu. U porti crkve pod Kablarom okupili su se i meštani okolnih sela Rošci, Prijevor, Jančići i Caganje.

Na crkvi brvnari do sada su urađeni gotovo svi građevinski radovi, ostalo je još da se završi zvonik. Patrijarh je letos bio u Vidovi, upravo kada se gradila kupola za zvonik. Meštani Vidove planiraju da organizovano odu na sahranu svom komšiji, prijatelju, partijarhu Irineju. U nedelju u 5.30 biće organizovan autobuski prevoz do Beograda.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...