PLAVA HALA U ATENICI PONOVO U KOVID SISTEMU: U Čačku popunjeni skoro popunjeni kapaciteti, veliki pritisak na zdravstvene radnike
Foto: RINA

hospitalizovano je 204 pacijenta

PLAVA HALA U ATENICI PONOVO U KOVID SISTEMU: U Čačku popunjeni skoro popunjeni kapaciteti, veliki pritisak na zdravstvene radnike

Srbija -

U čačanskoj bolnici na kovid odeljenjima hospitalizovano je 204 pacijenta pozitivnih i sumnjivih na kovid-19, što je najveći broj od početka epidemije.

Zbog povećanog broja pacijenata koji zahtevaju hospitalizaciju, od nedelje je ponovo u funkciji privremena kovid bolnica Plava hala u Atenici, prenosi Glas zapadne Srbije.

foto: RINA

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da se poslednjih dana intenzivno radilo na opremanju Plave hale, koja ima 48 boca sa kiseonikom.

U narednim danima očekuje se da će privremena bolnica dobiti još 100 boca sa kiseonikom, a zbog razvoda kiseonika broj postelja po odeljenjima smanjen je sa devet na sedam, kaže Todorović.

foto: RINA

Prema rečima direktora čačanske Opšte bolnice Miroslava Sretenovića, učinjeno je sve da nova zgrada te zdravstvene ustanove ne pređe u kovid režim zbog ostalih pacijenata.

Naveo je i da bolnica nema dodatno osoblje i da je još veći pritisak na već zaposlene medicinske radnike, te da je situacija izuzetno ozbiljna i teška.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track