DANAS JE ZARAŽENO SAMO 13 OSOBA I TO IZ KRUŠEVCA: Na pomolu stišavanje bure korone virusa u Rasinskom okrugu
Foto: Kurir/Ž.M.

ohrabrujuće

DANAS JE ZARAŽENO SAMO 13 OSOBA I TO IZ KRUŠEVCA: Na pomolu stišavanje bure korone virusa u Rasinskom okrugu

Srbija -

Najnoviji izveštaj Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca deluje ohrabrujuće na prvi pogled, jer se uzorci testova urađeni nedeljom šalju na analizu u ponedeljak i ne ulaze u današnji zbir. U Rasinskom okrugu je sada zaraženo još 13 osoba i svi su iz Kruševca.

U prethodnoj nedelji gotovo su svakodnevno obarani dnevni rekordi po broju novozaraženih, što je dovodilo lokalne štabove za vanredne situacije u teška iskušenja. Juče je virus korona potvrđen kod 70 osoba, od čega 54 u Kruševcu. Novozaraženih u prethodna 24 časa nije bilo u Brusu i Ćićevcu.

U prethodna tri dana u Rasinskom okrugu preminuo je jedan bolesnik iz Kruševca od posledica virusa KOVID-19 i još 227 novoinficiranih. U Kruševcu je od srede do petka registrovano još 130 slučajeva, u Trsteniku 42, u Aleksandrovcu 27, u Ćićevcu 9, u Brusu šest i Varvarinu tri.

foto: Ž. M.

Broj do sada poslatih uzoraka 17.442, ukupan broj pozitivnih slučajeva je 3.171, a izlečena je 1,821 osoba. Do sada je umrlo 48 muškaraca i 17 žena, a pod zdravstvenim nadzorom je od početka pandemije 8.115 lica.

Virus Kovid 19 nije zaobišao ni osnovne i srednje škole i predškolske ustanove, pa je do sada evidentirano 57 pozitivnih učenika i 14 nastavnika.

Još 16 lica je smešteno na Infektivnom odeljenju kruševačke Bolnice, što je ukupno 106 i več ugrožava smeštajne kapacitete. Očekuje se da nova Kovid bolnica (u bivšoj vojnioj kasarni “Rasina”) bude završena do sredine decembra i da će rasteretiti regionalnu bolnicu.

Od Zavoda za javno zdravlje je zatraženo mišljenje o eventualnom uvođenju vanredne situacije u Kruševcu i Ćićevu, a odgovor će zavisiti od daljeg razvoja epidemiološke situacije u ovim sredinama.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja