LEP POKLON ZA NIŠKE MALIŠANE: Ove nedelje na dar dobijaju 10 tableta (FOTO)
Foto: M. S.

po dva tableta u svakoj opštini

LEP POKLON ZA NIŠKE MALIŠANE: Ove nedelje na dar dobijaju 10 tableta (FOTO)

Srbija -

NIŠ - Udruženje "Anđeli čuvari" iz Valjeva i Federacija romskih osnovaca, srednjoškolaca i studenata iz Niša izdvojila je 10 tablet računara za decu iz pet niških opština, a koji će biti podeljeni u ovoj nedelji.

Vesna Lazić iz Udruženja "Anđeli čuvari" kaže da će biti podeljeno po dva tableta u svakoj opštini. U toku današnjeg dana su poklonjena prva četiri.

foto: M. S.

- Tablete su dobile danas devojčice drugog i osmog razreda iz osnovne škole "Radoje Domanović" (opština Medijana) i dva su data predstavniku opština Niška Banja pa će oni da to proslede đacima kojima su najneophodniji.

Jedna od devojčica je, nažalost, u kolicima odnedavno jer boluje od mišićne distrofije. Ovih dana, u toku pandemije, deca su usredsređena na praćenje onlajn nastave tako da će tablete dobiti mališani koji kod kuće za to nemaju mogućnosti - kaže Nebojša Saitović iz FROS koji je ovoj devojčici nabavio i invalidska kolica.

Po najavama iz ovog udruženja tablete bi u naredna dva dana trebalo da dobiju deca iz opštine Crveni krst, Palilula i Pantelej.

foto: M. S.

Ove dve organizacije su i ranije pomagale decu slabijeg materijalnog stanja tako da je veći broj mališana dobio školski pribor, razna didaktička pomagala i drugo.

- Naše dve organizacije su za dva meseca saradnje imale šest donacija deci i sa tom praksom i saradnjom mislimo da nastavimo. Poklonili smo pomagala deci ometenoj u razvoju u školi "Carica Jelena" (bivši 14. oktobar) kao i mališanima sa oštećenim sluhom - napomenula je Lazićeva.

foto: M. S.

Na poklonu je danas zahvalila i Dušica Tričković, direktorka OŠ "Radoje Domanović".

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track