Najnovije vesti

JEZIVI SLUČAJ ZANEMARIVANJA DECE U BOGATIĆU: Socijalni radnici potreseni prizorom, nisu imali šta mališanima da obuku
Foto: Shutterstock

TUGA

JEZIVI SLUČAJ ZANEMARIVANJA DECE U BOGATIĆU: Socijalni radnici potreseni prizorom, nisu imali šta mališanima da obuku

Srbija

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, pripadnici policije u Bogatiću podneli su krivičnu prijavu protiv Z. D. (38) iz tog mesta, zbog sumnje da je zapuštala i zlostavljala sina i ćerku starosti 5,5 i 2,5 godina.

Horor u Bogatiću otkrili su radnici Centra za socijalni rad, koji s mališane zatekli same u hladnoj i zapuštenoj kući, a u kolikom su haosu živela deca svedoči i činjenica da nisu imali šta da im obuku da bi ih odveli na pregled u dom zdravlja.

- Šta sam video po sobi ne mogu nikada zaboraviti. Po podu dečji izmet, žileti, upotrebljeni higijenski ulošci i pelene, noževi i prljave šerpe. Sve je ispreturano kao da danima nije ušla u kuću gde su deca živela. Kada prepuna prljave vode... Jezivi prizori... – priča izvor koji je dobro upućen u slučaj, ali želi da ostane anoniman, pišu Novosti

Mališani imaju vaške i nisu okupani u skorije vreme, a po koži su plihovi i promene, pa sagovornik pretpostavlja da su nekakva kožna oboljenja nastala iz uslova nedostojnih ljudskog bića. Socijalni radnici odmah su reagovali izmeštanjem dece iz porodice i oni su upućeni kod hranitelja.

Žena je sa decom živela sama, a da bi se izdržavala pevala je po obližnjim ugostiteljskim objektima, gde je bila veoma popularna. Njenom suprugu i ocu dece nedavno je izrečena zabrana prilaska zbog prijave za nasilje u porodici. Navodno, udario joj je šamar prilikom nastupa u kafani, pišu Novosti.

Z. D. je sa decom stanovala u kući uz ugovor o doživotnom izdržavanju sa vlasnikom. Međutim, meštani smatraju da je više pomagao vlasnik njoj nego ona njemu, ali čovek je narušenog zdravlja i nije mogao mnogo da učini.

Upućeni u slučaj kažu i da je otac dece, inače rodom iz obližnjeg sela Uzveće, došao iz inostranstva gde je na privremenom radu čim je čuo šta se dogodilo. Slučaj zanemarivanja i zlostavljanja, navodno, prijavio je neko od suseda i to kada je video golu i bosu devojčicu kako se igra nožem u dvorištu.

Mališani iz Bogatića ni njihova majka nisu bili korisnici socijalne pomoći jer je otac slao alimentaciju, pa slučaj zato nisu odmah uočili socijalni radnici. Meštani Bogatića kažu da majku dece krasi izuzetna lepota, ali da je plahovite naravi. Jedni se čude zbog uslova u kojima je živela, drugi samo zabrinuto vrte glavom i odbijaju da komentarišu.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...