UZBUNA U PRIŠTINI: Zapalile se barake kod Univerziteta, nema povređenih
Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

vatrena stihija kod studentskog doma

UZBUNA U PRIŠTINI: Zapalile se barake kod Univerziteta, nema povređenih

Srbija -

PRIŠTINA - Nekoliko baraka nedaleko od studentskog doma kod Univerziteta u Prištini zapalilo se rano jutros, ali sem materijalne štete nema povređenih.

Kosovska policija saopštila je da je požar brzo lokalizovan i da je izbio blizu podzemnog parkinga u izgrađnji, prenosi prištinska Koha.

Na lice mesta došle su i specijalne policijske jedinice i tim forenzičara, a pokrenuta je i israga.

Jevtić posetio porodice Paviljona E gde je sinoć izbio požar

Predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak posetili su jutros stanare Paviljona "E" u Prištini gde je sinoć oko ponoći izbio požar. Požar je izbio blizu stana pokojne Draginje Stamenković, a izgorela je šupa u kojoj su stanari nekoliko stana odlagali stvari. Stanari kažu da je samo zahvaljujući brzoj intervenciji Vatrogasne službe sprečena veća šteta.

Kako je navedeno u saopštenju, predstavnici ministarstva razgovarali su sa vremešnom Leposavom Stojanović koja tu živi i ostalim stanarima, kako bi se informisali o požaru. Na licu mesta bila je i policijska patrola, koja je vršila uviđaj.

Naime, u Paviljonu "E", koji se nalazi preko puta univerzitetske Biblioteke u Prištini, živi petnaest porodica, među kojima ima i Albanaca. U javnosti se poslednjih dana dosta govorilo o porodicama Paviljona "E" koji tu žive od 1973. godine na osnovu odluke tadašnjih vlasti, a koji su nedavno dobili odluku Grada Prištine o iseljenju iz svojih stanova do 1. decembra kako bi na tom mestu bila izgrađen podzemni parking prostor.

Ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić, u saradnji sa gradonačelnikom Prištine, Špend Ahmetijem radi na pronalaženju trajnog rešenja sa kojim bi te porodice bile saglasne.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track