Naprednjaci zovu SPS da formiraju vlast u Prokuplju
Foto: KURIR

Ponovljeni poziv

Naprednjaci zovu SPS da formiraju vlast u Prokuplju

Srbija -
Trenutno vladajuću većinu u parlamentu Prokuplja čine DS, SPS i URS

PROKUPLJE - Srpska napredna stranka (SNS) danas je pozvala Socijalističku partiju Srbije (SPS) da formiraju novu vladajuću koaliciju u opštini Prokuplje.

Kako je na konferenciji za novinare rekao potpredsednik SNS Radoslav Mihajlović naprednjaci su odmah nakon formiranja nove republičke vlasti uputili zvaničan dopis lokalnom SPS i pozvali ih da i na lokalu formiraju novu vlast po ugledu na republičku.

"Do današnjeg dana mi nismo dobili ništa zvanično od SPS i stoga smatramo da je ovakvo ćutanje i nedelanje nedopustivo i da predstavlja gubljenje dragocenog vremena za važne poslove koji nas očekuju", kazao je Mihajlović.

Funkcioner SNS je naveo da je premijer Ivica Dačić (SPS) nedavno izjavio da će se u svim opštinama u Srbiji, gde za to ima uslova, vlast "prekomponovati", odnosno da će ključne partnere nove vlasti činiti SNS i SPS.

"Za nas je svaki dan sa aktuelnom vlašću bespovratno izgubljen", kazao je Mihajlović i pozvao lokalne čelnike SPS da se izjasne o predlogu za formiranje nove vladajuće koalicije.

Trenutno vladajuću većinu u parlamentu Prokuplja čine DS, SPS i URS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track