radi kao ispomoć u motelu u sklopu manastira Sopoćani

NEMA ODMORA ZA BAKA BUDU (90): Nikad nije bila na bolovanju, radila u 2 smene, nastavlja i posle 65 godina rada (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Budimirka Buda Mladenović u devetoj deceniji najstarija je radno aktivna kuvarica u zemlji. Iako penzionisana, posle više od šezdeset godina mukotrpnog rada i to u dve smene, bez odlazaka na bolovanje i retkih godišnjih odmora, baka Buda i dalje ne može bez kuhinje.

Još radi kao ispomoć u motelu u sklopu manastira Sopoćani kod Novog Pazara.

"Ne mogu bez posla. Najsrećnija sam kad gost svrati, kad je pojeo i našao da je čisto!", objašnjava vredna starica.

foto: Kurir TV

Neverovatna baka ispričala je za Kurir televiziju kako je zavolela kulinarstvo, kako su izgledali njeni počeci u profesiji koju tada nije volela, u kafanskom ambijentu koji su u to doba izbegavale mlade, poštene devojke.

"Kaže majka, idi, idi, idi... I ja plačem, reko' videću sutra. Ujutru mi kaže: Ajde Budo, što da nećeš? A ja joj kažem: Majko, gde me daješ da radim? U kafani? A jel znaš šta se u kafanama radi, jel te sramota? Ti mene jednu...", priseća se visprena bakica.

foto: Kurir TV

Iako je u početku izgledalo kao moranje, kasnije je, priznaje, zavolela ovaj poziv, za koji se, ispostaviće se, spremala i imala talenat od detinjstva. "Od malena sam pravila kući kolačiće od blata. Rodi se čovek za nešto da voli!", navodi baka Budimirka.

U restoranu u kom je provela čitav radni vek ima i sobu, pa nije retkost da i danas njene vešte ruke zamese hlepčiće ili zgotove neko uksuno jelo. "Meso na ražnju, teletinu, jagnjetinu, šnicle...sve po porudžbini", nabraja Buda omiljene đakonije koje je svojevremeno spremala i čelnicima Komunističke partije - Titu, Kardelju, Rankoviću.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track