ISPRED KOVID AMBULANTE U TRSTENIKU VEĆ SE FORMIRA RED: Koronom zaraženo 16 radnika Doma zdravlja
Foto: Printscreen RTS

rasinski okrug

ISPRED KOVID AMBULANTE U TRSTENIKU VEĆ SE FORMIRA RED: Koronom zaraženo 16 radnika Doma zdravlja

Srbija -

Najviše inficiranih u Rasinskom okrugu je iz Trstenika, a tokom novembra bilo je oko 500 novoinficiranih.

Ispred kovid ambulante u Trsteniku već se formira red. Direktorka Doma zdravlja Žaklina Ristić navodi da ima 53 lekara, od kojih je četvoro lekara pozitivno. Pozitivno je oko osam sestara, dva laboranta, jedan zubni tehničar i spremačica.

foto: Printscreen RTS

"Imamo kadar da izađemo na kraj sa ovom infekcijom", ističe Ristićeva.

Teži slučajevi su, navodi kod starijih pacijenata koji imaju veliki broj komorbiditeta. Kod mlađih je loša klinička slika ako su gojazni ili imaju prateće bolesti.

"Nedeljno oko pet, šest pacijenata sa težom kliničkom slikom bude upućeno u kruševačku bolnicu", navela je Ristićeva.

Milena Turk, predsednica opštine Trstenik ističe da je ta opština opredelila dodatna sredstva za angažovanje još dva lekara i dve medicinske sestre u kovid ambulanti.

"U opštini Trstenik sprovodi se pojačan inspekcijski nadzor na sprovođenju mera. Kontroliše se radno vreme. Naložena je se pojačana dezinfekcija ulica, ustanova. Savetuje se roditeljima da ako imaju načina da organizuju čuvanje dece kod kuće da to i učine. Nastavićemo da kontrolišemo mere i da ako postoji nepoštovanje da istog trenutka reagujemo", izjavila je Turkova

U protekla 24 čas u Kruševcu je inficirano 87 osoba, u Aleksandrovcu i Varvarinu po šest, u Ćićevcu pet, a u Brusu tri osobe.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track