KATASTROFALNA SITUACIJA I U KIKINDI: Proglašena vanredna situacija
Foto: Kurir/S.U.

OD 80 DO 100 NOVOOBOLELIH NA DAN

KATASTROFALNA SITUACIJA I U KIKINDI: Proglašena vanredna situacija

Srbija -

Gradski štab za vanedne situacije, a na osnovu predloga i sugestije epidemiologa kikindskog ZZJZ, proglasio je vanrednu situaciju i na teritoriji tog grada.

Ovakav potez bio je očekivan, jer je ranijih dana, vanredna situacija proglašena u Zrenjaniu, ali i opštinama Kanjiža, Žitište, Novi Bečej, Nova Crnja…

I u Kikindi se, ranijih dana, konstantno povećavao broj novoobolelih, od 80 i do 100 na dan. Prema poslednjim podacima, evidentirano je čak 1.107 aktivnih slučajeva obolelih od koronavirusa, što ukazuje na činjenicu da je epidemiološka situacija izrazito nepovoljna, odnosno katastrofalna.

"Za sada se ne uvode nove mere. Apeluje se na sugrađane da se pridržavaju mera zaštite, koje su na snazi. Uvođenjem vanredne situacije daju se šira ovlašćenja svima, koji kontrolišu sprovođenje mera zaštite, pri čemu se misli na inspekcijske službe, uz asistenciju policije. Tok dešavanja usloviće usklađivanje, ukoliko bude novih mera na republičkom nivou sa aktuelnom situacijom u gradu. Graski štab za vanredne situaicije redovno če informisati i obaveštavati javnost o svim bitnim činjenicama od značaja za zaštitu i spasavanje, kao i o prestanku opasnosti, zbog kojih je vanredna situacija i proglašena", stoji u saopštenju Gradske uprave.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track