TEHNIČAR POVREĐEN DOK JE ŠTITIO KOLEGINICU OD NASILNIKA: Detalji napada na medicinare u Novom Pazaru LEKARI ISTRČAVALI DA POMOGNU
Foto: Profimedia

incident u hitnoj pomoći

TEHNIČAR POVREĐEN DOK JE ŠTITIO KOLEGINICU OD NASILNIKA: Detalji napada na medicinare u Novom Pazaru LEKARI ISTRČAVALI DA POMOGNU

Srbija -

Medicinski tehničar (25), koji je rano jutros napadnut u Hitnoj pomoći u Novom Pazaru, povređen je kad je izašao da odbrani koleginicu od muškarca (33) koji je prethodno verbalno napao tehničarku i razbio šalter.

Načelnica Hitne u Novom Pazaru dr Elvira Lukač Radončić rekla je da je nepoznati muškarac prvo ušao i verbalno napao tehničarku na šalteru, nakon čega je izašao tehničar da vidi o čemu se radi, pa je napadač verbalno, ali i fizički nasrnuo i na njega.

- Tehničar ima povrede. Odmah se nakon napada javio dežurnom hirurgu koji je ustanovio da ima oguljotine. Reč je o lakšim telesnim povredama. Njega je napadač udarao pesnicama - kaže Lukač Radončić.

Dodaje da su drugi zaposleni u Hitnoj odmah pozvali policiju i da su svi dežurni lekari napadača uspeli da zadrže do njenog dolaska.

- Mi smo svi potreseni. Mi nemamo obezbeđenje. Dečko koji je napadnut je toliko miran i dobar. On će u toku dana otići kod psihijatra i ortopeda - navodi načelnica.

Na pitanje da li je istina da je nepoznati muškarac tražio špric i iglu kaže da je dobila takvu informaciju i ističe da će protiv njega biti podneta krivična prijava.

- I on i svi tehničari i lekari su sada u policiji i daju izjave - rekla je Elvira Lukač Radončić.

Incident u Novom Pazaru je samo jedan u nizu napada koji se u poslednjih dva meseca intenzivno dešavaju nad zdravstvenim radnicima.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track