Vučević: Novi Sad će u novoj godini nastaviti da ulaže u poboljšanje života i materijalnog života naših sugrađana sa invaliditetom
Foto: Nemanja Nikolić

Grad koji brine o ok 40.000 građanima sa invaliditetom

Vučević: Novi Sad će u novoj godini nastaviti da ulaže u poboljšanje života i materijalnog života naših sugrađana sa invaliditetom

Srbija -

U Novom Sadu živi oko 40.000 građana sa različitim oblicima invaliditeta, a Grad iz godine u godinu ulaže u poboljašanje položaja naših sugrađana, što je dovelo i do vredne nagrade, Globalnog priznanja za inovativnu praksu u oblasti podrške osobama sa invaliditetom, 2019. godine.

- S ponosom mogu reći da je Novi Sad od 2018. do 2020. godine uradio mnogo za osobe sa invaliditetom - podrškom udruženjima omogućili smo uključivanje velikog broja osoba sa invaliditetom u različite inkluzivne programe i aktivnosti; uveli smo budžetsku liniju za uslugu personalne asistencije; bliže smo uredili pravo na uslugu ličnog pratioca; finansiramo programe udruženja slepih, slabovidih i gluvih osoba, osoba obolelih od paraplegije, distrofije, cerebralne i dečje paralize i multiple skleroze, mentalno nedovoljno razvijenih osoba, osoba obolelih od autizma i Daunovog sindroma, invalida rada, boraca, civilnih invalida rata, ratnih vojnih invalida i ratnih i mirnodopskih vojnih invalida - naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je precizirao da je "u tom cilju u 2020. godini izdvojeno 34.600.000,00 dinara za ukupno 30 programa udruženja građana, koje je realizovalo 26 udruženja građana".

- Pored finansijske podrške udruženjima, Grad obezbeđuje ulaznice za kupalište „Štrand“ i kabine za udruženja osoba sa invaliditetom. Novi Sad će i u novoj godini nastaviti da ulaže u poboljšanje života i materijalnog života svih naših sugrađana sa invaliditetom - istakao je on.

Foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track